Na jaře se příroda konečně na plno probouzí ze svého spánku a my můžeme opět využívat
jejich darů. Duben je také ve znamení Velikonoc, takže kromě prvních bylinek a zeleniny,
si můžeme uchovat vykoledovaná vařená vejce.
Tady máte krátké shrnutí do čeho všeho se můžete pustit:
Louky jsou plné prvních jarních rozkvetlých bylinek - podbělu, petrklíčů, fialek a pampelišek. Ty se skvěle
hodí na sirupy, které v době chřipek a nachlazení, jako když najdete.
Pomalu už také končí sezóna medvědího česneku, takže jestli ještě nemáte připravené skvělé
pesto podle našeho receptu,
není na co čekat.
Do své vrcholné formy se dostávají kuchyňské bylinky - jejich jarní silnou chuť můžete zachovat
v pestech, naložit je v oleji nebo v octu. Ze země už taky vylezla první rebarbora - z
té je úžasné čatní, které naplno využijete hlavně k tvrdým sýrům.
Velmi krátká je sezóna chřestu, takže pokud si jeho nezaměnitelnou chuť chcete uchovat
i na další měsíce, zavařte si jej koncem dubna.
Do našich receptů budeme
postupně přidávat osvědčené recepty na jarní zavařené delikatesy.