home

Inspirace

09.07.2019

Dárek, který vždy potěší

Také si někdy zoufáte s výběrem dárků pro své nejbližší a známé? Nebo s malým prezentem jako poděkováním za něco, třeba za pomoc v životní situaci?
Celý článek
08.07.2019

Léčivé účinky smrkových výhonků

Procházky voňavými smrkovými lesy jsou balzámem na duši. Silice obsažené v jejich jehličí jsou příjemně aromatické a pravidelně nám provoňují naše obydlí o vánočních svátcích.
Celý článek
27.03.2019

Podpora imunity i očista organismu

Nachlazení, viróza, rýma… Všichni víme, jak nás tyto nepříjemné stavy omezují. Každý s nimi občas bojuje a má své recepty, jak se jich co nejrychleji zbavit.
Celý článek
27.03.2019

Pickles neboli kvašená zelenina

Slovo pickles pochází z angličtiny a znamená prokvašenou zeleninu, nakládané okurky nebo kyselý zeleninový nálev.  O tom, že tento prastarý způsob konzervace zeleniny metodou jejího prokvašení patří mezi ty nejzdravější, není pochyb.
Celý článek
01.02.2019

Zabijačkové dobroty

Co kraj, vesnice nebo i samotný řezník, to jiné recepty na zabijačkové speciality. Největší alchymie a současně vlastní know-how spočívá v koření.
Celý článek
20.01.2019

Zbylo vám od oběda?

Zbylo vám od oběda? Pečínka neboli pečené maso ve vlastní šťávě, s kmínem, pepřem, česnekem, na cibulce… Nespočet receptů, jediný výsledek – lahůdka.
Celý článek
08.11.2018

Cibuloviny na vánoční stůl

Myslíte si, že na vánoční stůl patří jen vánoční hvězdy nebo bramboříky? A co zkusit letos změnu a vypěstovat si vlastní cibuloviny. Narcisu nebo hyacintu to na slavnostně prostřené tabuli moc sluší.
Celý článek
17.09.2018

Dýně v kuchyni

S barevným podzimem tu máme i barevnou sklizeň na zahrádkách a polích. Cuketová a rajčatová sezóna už pomalu končí a přichází období, kdy si dopřejeme hojnost dýní, červené řepy a kořenové zeleniny.
Celý článek
16.08.2018

Flora džem 2018

Ve spolupráci s výstavou Flora Olomouc pořádáme klání o nejlepší marmeládu nebo džem.
Celý článek
18.06.2018

Levandule

Levandule je jedna z nejoblíbenějších bylinek vůbec a to hlavně kvůli své omamné vůni a jedinečné barvě. Nebojte se o ni rozšířit svůj bylinkový záhonek, původem sice pochází ze středomoří, ale dobře si jí daří i u nás (hlavně v teplých oblastech).
Celý článek
farmářské trhy
vše

v tuto chvíli pro vás připravujeme termíny dalších trhů, děkujeme za pochopení.

Přihlášení k odběru novinek
Chcete přednostně dostávat aktuální informace?
Vyplňte a odešlete nám Váš e-mail
(odhlášení možné kdykoliv).
Sledujte nás: