home

Inspirace

07.03.2018

Klíčky pro vaše zdraví

Pokud chcete na jaře udělat  něco pro svoje zdraví, zkuste doplnit svůj jídelníček o klíčky.  Jsou plné těch nejčerstvějších vitamínů, které už po zimě začínají vašemu tělu chybět.
Celý článek
21.11.2017

Jedlé dárky pro každého

Rádi darujete na Vánoce něco osobního? Vyzkoušejte tento rok vyrobit “jedlé dárky”. Dárky, které chutnají, potěší smysly a určitě na ně nebude padat prach.
Celý článek
11.08.2017

Cuketová sezona

Cukety jsou velmi zdravé, mají minimální obsah kalorií a přitom jsou plné minerálů. Příznivě působí na srdce, ledviny, trávicí ústrojí, pomáhá při léčbě cukrovky, revmatismu a dny. Má i protirakovinné účinky. A lze ji nápaditě upravit.
Celý článek
19.07.2017

Rajská sezóna

Rajčata si na našich zahrádkách, balkónech a sklenících vydobyla své neodmyslitelné místo. Každý kdo poznal rozdíl mezi koupeným a domácím rajčetem ví, že to domácí má krásně intenzivní chuť a vůni a s kupovaným se nedá ani srovnávat.
Celý článek
06.06.2017

Džemy a marmelády

Léto je časem velkého zavařování a příprava džemů a marmelád patří mezi nejjednodušší a také nejoblíbenější metody konzervování.
Celý článek
02.06.2017

Co zavařovat v červnu?

Červen je měsíc, kdy se jaro střídá s létem, a po teplém jaru lze čekat první úrodu na našich zahrádkách.
Celý článek
07.05.2017

Chřestová sezóna

V posledních letech se na české farmářské trhy vrátil nekorunovaný král jarní zeleniny - chřest. Jeho sezóna je velmi krátká, trvá jen asi měsíc, a proto byste ho ve svém jarním menu určitě neměli vynechat.
Celý článek
07.05.2017

Co zavařovat v květnu?

Na zahrádce jsme zatím spíše ve fázi vysazování než sklízení, přesto už můžete při dobrém počasí v květnu sklízet rebarboru, rané varianty salátu, ředkvičky, kopr, jarní cibulku nebo špenát.
Celý článek
10.04.2017

Co zavařovat v dubnu?

Na jaře se příroda konečně na plno probouzí ze svého spánku a my můžeme opět využívat jejich darů. Duben je  také ve znamení Velikonoc, takže kromě prvních bylinek a zeleniny, si můžeme uchovat vykoledovaná vařená vejce.
Celý článek
22.02.2017

Chutney a relish

Chutney a relish si pomalu, ale jistě nachází cestu do našich jídelníčků. Pojďme si povědět něco málo o jejich historii, použití a klasických receptech.
Celý článek
farmářské trhy
vše
Uničov20.4.20198:00-12:00
Šumperk3.5.20198:00-15:00
Hranice10.5.20199:00-17:00
Přihlášení k odběru novinek
Chcete přednostně dostávat aktuální informace?
Vyplňte a odešlete nám Váš e-mail
(odhlášení možné kdykoliv).
Sledujte nás:
Grilovaná paštika