Grilované kuře patří ve vzpomínkách mnohých z nás k nejopojnějším vůním našeho dětství. Dnes
je to již milé retro vzpomínání na pojízdná auta s horkým grilem plným tyčí s napíchanými otáčejícími se kuřaty.
Pamatují si to jistě jako silný gurmánský zážitek zejména ti z nás, kdo vyrostli
na venkově a záviděli obyvatelům větších měst.
Tento voňavý cíl dětských výletů s rodiči „do velkého světa“ jsme využili ve vlastní receptuře na paštiku
z grilovaného kuřátka. Je připravena s naší originální směsí grilovacího koření, a navíc podpořena
vinnou redukcí.
Ta se připravuje zesklovatěním cibulky, jemným opečením mrkve a celeru, zalitím bílým vínem a
po dušení zredukováním na hustotu sirupu. Bez dochucovadel a jiných zbytečných ingrediencí má paštika
ušlechtilou a jemnou chuť grilovaného kuřecího masa s velmi zajímavým zeleninovým a vinným
chuťovým podtónem.
Dokonalá harmonie, která výtečně chutná s jakýmkoli druhem chleba nebo pečiva. Může být
součástí slavnostní tabule na kanapkách, nakrájená na míse s jinými masy nebo podávaná
buď samostatně či s pikantní zavařeninou nebo džemem.
Ale také je to skvělá náplň do bagety nebo toastu, na svačinu, na výlet, jako snack či
večeře. S touto paštikou máte nekonečnou řadu možností, jak s ní naložit. A vždycky budete
spokojeni.