Rádi zavařujete a máte pocit, že v zimě "není do čeho píchnout"? Nenechte se mýlit. Pár tipů na zimní zavařování se dočtete v tomto článku.
V zimních měsících totiž můžete zpracovat tuzemské ovoce a zeleninu, které již při delším skladování ztrácí
na kondici. Jablka, která začínají být "moučná" a taky na vzhledu už jde poznat, že nejsou
nejčerstvější, se skvěle hodí na jablečné pyré nebo jablečná povidla.Mrkněte
na náš recept. Z cibule pak můžete připravit úžasnou cibuládu, které oceníte např. k sýrům nebo "jen
tak" na chleba.
Tropickému ovoci naopak sezóna vrcholí. Využijte příznivých cen a dobré kvality citrusových plodů a zaexperimentujte
si. Co třeba vyzkoušet klasický severoafrický recept na konzervované citrony? I
takový jsme pro vás připravili. Milovníky sladkého pak potěší marmelády z pomeranče nebo grepu nebo
klasická britská zimní pochoutka - kořeněné pomeranče.
Mezi čím dál více oblíbené delikatesy patří chutney ve svých mnoha různých podobách.
Zkuste si zavařit nějakou zimní variantu - jablkové, dýňové, cibulové nebo z exotického ovoce. Chutney
se tradičně podává k masům a k sýrům.
Aby vaše zimní zavařeniny také krásně vypadaly, vyzkoušejte osvědčené skleničky "weckovky" z našeho
eshopu.