home

Jablečný crumble

Doba přípravy 40
Náročnost střední
Počet porcí 4

Zima přímo volá po teplých snídaních. Pokud už jste se přejedli kaší, máme pro vás tip na teplý dezert či snídani - voňavý jablečný crumble. Okořeněný skořicí vám zaručeně prohřeje každý zimní den.

My je zapékáme ve Weckovkách, máme tak na ně i víčko pro uschování v ledničce. Na druhý den jen dáme na chvilku ohřát do trouby a “krambl” je opět v plné síle.

Nejlépe chutná s hustým jogurtem nebo kysanou smetanou.

Nakrájená jablíčka nasypeme do Weckovek (nejlépe se na krambl hodí široké masovky). Koncem zimy už bývají jablka vyschlejší a tak jim můžeme do misky přidat lžíci moštu nebo vody.

Z ostatních ingrediencí uděláme drobenku, kterou jablíčka posypeme. Pečeme ve spodní části trouby vyhřáté na 200 C přibližně 25 minut.

Podáváme teplé nebo studené.


Co budete potřebovat
  • cca 5 větších jablek (oloupaných bez jadřinců, nakrájených na kousky)
  • 1 vrchovatá lžička skořice
  • 80 g špaldové celozrnné mouky (nebo pšeničné celozrnné)
  • 80 g ovesných vloček
  • 50 g másla
  • 40 g tmavého cukru



Související produkty
Minimální odběr 6 ks
43 Kč s DPH
Skladem
Přidat do košíku
Minimální odběr 6 ks
38 Kč s DPH
Skladem
Přidat do košíku
farmářské trhy
vše
Kroměříž20.10.20189:00-13:00
Přerov25.10.20189:00 - 15:00
Ostrava30.11.- 1.12.201830.11. 9:00-18:00 1.12. 9:00-15:00
Přihlášení k odběru novinek
Chcete přednostně dostávat aktuální informace?
Vyplňte a odešlete nám Váš e-mail
(odhlášení možné kdykoliv).
Sledujte nás: