Jehněčí maso momentálně přichází do své vrcholné sezóny a vy si jej můžete dopřát v mnoha úpravách.
Den předem si naložte maso do nízkého hrnce s pokličkou nebo jiné uzavíratelné nádoby. Maso stačí nakrájet na na kostky, smíchat s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a nechat přes noc v chladu marinovat.
Cibuli nakrájejte na drobno a osmažte na sádle, přidejte protlak a také zarestujte, ztratí se tak kyselost rajčat, ale zůstane krásná barva. Ke konci přisypte sušenou papriku. Papriku osmahněte jen krátce, ráda se připaluje a celý pokrm by mohl zhořknout. Přidejte maso i s marinádou a prudce ho zatáhněte. Osolte a opepřete. Přilijte víno a vývar a nechte cca 1,5 hodiny vařit, dokud není maso měkké.
Guláš podáváme buď nezahuštěný, nebo zahuštěný chlebem, případně moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.
Servírovat lze přímo ve skleničkách "weckovkách", které vypadají na stole krásně a můžete použít i pro ohřívání pokrmů v mikrovlnce.