home

Nakládáné pečené papriky

Doba přípravy 20 minut
Náročnost nízká
Počet porcí 6

Pečené papriky jsou úžasná delikatesa, kterou můžete osvěžit chuť pomazánek, rizota, salátů, přidat na pizzu nebo do slaného koláče.

Má výraznou chuť doplněnou uzeným akcentem, která vám připomene chuť léta a táboráků. Nebojte se opékání papriky, dodá jídlu ten správný šmrnc.

Čerstvé papriky opečeme ze všech stran na plameni, až slupka zčerná a udělají se na ní drobné puchýřky.

Můžete ji opékat nad plynovým hořákem, nad grilem nebo na vysokou teplotu v troubě. Ještě teplé papriky potom dáme do igelitového sáčku a necháme zapařit (cca 10-15 minut).

Černá slupka potom jde krásně dolů, stejně tak jako jádřinec se semínky. Z takto upravené papriky vám zbyde měkká dužina ovoněná kouřem. Tu potom nakrájejte na dlouhé proužky.  

Dno skleniček Weck vyložte plátky česneku, na něj navrstvěte proužky papriky a zalejte olejem zahřátým na 90 stupňů. V lednici vám papriky vydrží až tři měsíce.


 


 
Co budete potřebovat
  • 8 červených paprik
  • 8 stroužků česneku (oloupaných, nakrájený na plátky)
  • olivový olej dle potřeby



Související produkty
Minimální odběr 6 ks
39 Kč s DPH
Skladem
Přidat do košíku
Minimální odběr 6 ks
38 Kč s DPH
Skladem
Přidat do košíku
Minimální odběr 6 ks
35 Kč s DPH
Skladem
Přidat do košíku
farmářské trhy
vše

v tuto chvíli pro vás připravujeme termíny dalších trhů, děkujeme za pochopení.

Přihlášení k odběru novinek
Chcete přednostně dostávat aktuální informace?
Vyplňte a odešlete nám Váš e-mail
(odhlášení možné kdykoliv).
Sledujte nás: