Pečené papriky jsou úžasná delikatesa, kterou můžete osvěžit chuť pomazánek,
rizota, salátů, přidat na pizzu nebo do slaného koláče.
Má výraznou chuť doplněnou uzeným akcentem, která vám připomene chuť léta a táboráků.
Nebojte se opékání papriky, dodá jídlu ten správný šmrnc.
Čerstvé papriky opečeme ze všech stran na plameni, až slupka zčerná a udělají se na ní drobné
puchýřky.
Můžete ji opékat nad plynovým hořákem, nad grilem nebo na vysokou teplotu v troubě. Ještě teplé
papriky potom dáme do igelitového sáčku a necháme zapařit (cca 10-15 minut).
Černá slupka potom jde krásně dolů, stejně tak jako jádřinec se semínky. Z takto upravené
papriky vám zbyde měkká dužina ovoněná kouřem. Tu potom nakrájejte na dlouhé proužky.
Dno skleniček Weck vyložte
plátky česneku, na něj navrstvěte proužky papriky a zalejte olejem zahřátým na 90 stupňů.
V lednici vám papriky vydrží až tři měsíce.
Co budete potřebovat
8 červených paprik
8 stroužků česneku (oloupaných, nakrájený na plátky)