home

Nakládané zelí s mrkví

Doba přípravy 20 minut + 4 dny kvašení
Náročnost nízká
Počet porcí 7

Nejlepší zásobárnou vitamínu C na zimní období je rozhodně kvašená zelenina. V naší nabídce najdete takto připravenou Zeleninádu

My vám nabízíme jednoduchý recept na doma kvašené zelí s mrkví a s jablky, případně si můžete vyzkoušet recept na asijskou verzi kvašené zeleniny - kimči.

Jak na to:

Očištěné zelí a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Zelí můžeme nakrouhat na speciálním kruhadle. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Smícháme ve velké míse se solí.

Natlačíme do velkých sklenic Weck, tak aby v zelí nezůstaly vzduchové bubliny a pořádně ji napěchujeme (vařečkou, pěstí,...). Zatížíme nejlépe menším víčkem Weck, na které ještě můžeme položit něco těžšího (např. vyvařený kámen). Přikryjeme potravinovou fólií.   

Necháme kvasit v pokojové teplotě přibližně 4 dny. Poté zakryjeme víčkem a dáme do ledničky. Takto nakvašená zelenina vám vydrží v lednici přikrytá i několik měsíců. Je výborná také k našim paštikám.




 

Co budete potřebovat
  • 2 kg zelí (cca 1 střední hlávka)
  • 2 velké mrkve
  • 2 jablka
  • 2 cibule
  • 1 lžíce soli

Vyzkoušejte také
Doba přípravy40 minut
Náročnoststřední
Počet porcí10
celý recept
Doba přípravy30 minut + 4 hodiny vaření
Náročnoststřední
Počet porcí6
celý recept


Související produkty
Minimální odběr 3 ks
45 Kč s DPH
Není skladem
Detail produktu
Minimální odběr 6 ks
43 Kč s DPH
Skladem
Přidat do košíku
farmářské trhy
vše
Šumperk14.12.20188:00-16:00
Uničov15.12.20188:00-12:00
Přihlášení k odběru novinek
Chcete přednostně dostávat aktuální informace?
Vyplňte a odešlete nám Váš e-mail
(odhlášení možné kdykoliv).
Sledujte nás: