home

Perský nakládaný česnek

Doba přípravy 15 minut
Náročnost nízká
Počet porcí 6

Máme pro vás recept na původně perskou lahůdku. Naložení zjemňuje jeho chuť.

Ocet a sůl dáme do hrnce, přivedeme k varu a provaříme 2-3 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout. V hrnci si přivedeme k varu vodu osolenou lžičkou soli (na 1 litr vody 1 lžičku soli).

Česnek oloupeme, dáme do drátěného sítka a ponoříme na 1 minutu do vroucí vody. Poté zchladíme v míse se studenou vodou, nejlépe i s kousky ledu. Česnek osušíme a naskládáme do sklenic.

Zalijeme octem a zatížíme tak, aby byl zcela ponořen. Na nakládání se skvěle hodí skleničky Weck. Na zatížení použijte víčko o velikost menší, které do skleničky dobře pasuje. Můžete ještě zatížit vyvařeným kamenem. Uzavřeme a necháme minimálně 1 měsíc odpočívat. Trvanlivost této delikatesy je až dva roky.

Co budete potřebovat
  • 1 kg čerstvého česneku
  • 0,5 l bílého vinného octa
  • 2 lžíce soli

farmářské trhy
vše
Šternberk11.7.20207:30-12:30
Jeseník17.7.202009:00-17:00
Přihlášení k odběru novinek
Chcete přednostně dostávat aktuální informace?
Vyplňte a odešlete nám Váš e-mail
(odhlášení možné kdykoliv).
Sledujte nás: