Na tomto jedlém dárku je skvělé, že ho s vámi zvládnou připravit i děti. Mají tak vlastnoručně vyrobený dárek pro prarodiče, na který se určitě nebude prášit.
Sůl je skvělá na ryby, steaky, brambory nebo jen tak na čerstvý chleba s máslem.
Nabízíme vám dva recepty. Pokud je zabalíte do malých skleniček Weck,
obvážete mašličkou a ozdobíte, máte opravdu krásný dárek.
Rozmarýnová sůl
Všechy ingredience promícháme a podrtíme v hmoždíři. Vysypeme na plech vyložený pečícím
papírem, rozprostřeme a pečeme v otevřené troubě při 70 °C - vařečkou zapřeme dvířka,
aby zůstala cca 5 cm mezera. Sušíme asi 1,5 hodiny, během pečení prsty sůl rozmělníme,
aby se netvořily hrudky.
Olivová sůl
Všechny ingredience promícháme a podrtíme v hmoždíři. Vysypeme na plech vyložený
pečícím papírem, rozprostřeme a pečeme v otevřené troubě při 70 °C - vařečkou zapřeme dvířka,
aby zůstala cca 5 cm mezera. Sušíme asi 1,5 hodiny, během pečení prsty sůl rozmělníme,
aby se netvořily hrudky.
Obě dvě soli můžete připravovat v jedné troubě na jednom plechu, jen si udělejte na papíru
“předěl” ať se vám nesmíchají.
Co budete potřebovat
Rozmarýnová sůl - 250 ml skleničku soli
10 polévkových lžic hrubé mořské soli
6 snítků rozmarýnu (lístky otrhejte a nakrájejte na malé kousky)
1 lžíce nastrouhané citrónové kůry (nejlépe v bio kvalitě)