
Americké okurky – pikantní salát do burgerů i ke grilování
Americké okurky jsou výtečný sladkokyselý salát, ideální do burgerů, hotdogů nebo jako příloha ke grilovanému masu. Nejlépe chutnají připravené z polních okurek nebo okurek hadovek, které jsou díky své jemné chuti pro tento recept jako stvořené. Díky směsi octa, cukru a koření získají výraznou pikantní chuť. Skvěle se hodí do sklenic Weck, které můžete darovat jako jedlý dárek.
Množství 3 litry
Čas cca 4 hodiny
Náročnost 2/5
Množství (v litrech): 3
Suroviny
- 2500 g okurek
- 6 ks cibulí
- 2 lžíce soli
- 600 ml octa
- 400 ml cukru
- 1 lžíce čerstvého kopru
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička drceného chilli
Postup
1
Okurky a cibuli nakrájejte na kolečka, promíchejte se solí a nechte min. 3 hodiny odležet. Poté slijte vodu a zeleninu dobře vymačkejte.
2
V rendlíku svařte ocet, cukr a koření. Směs nemusí vřít.
3
Zalijte zeleninu horkým nálevem a promíchejte. Plňte do sklenic Weck.
4
Zavařujte při 70 °C cca 20 minut.
Tip: Vyzkoušejte i jiné odrůdy – polní okurky i okurky hadovky se skvěle hodí. Americké okurky připravíte snadno a s minimem surovin – ideální na léto i jako domácí jedlý dárek.