¨

Kachní burger s domácími houskami, Zeleninádou a Cibuládou
Tento kachní burger recept je ideální kombinací šťavnatého trhaného masa, Zeleninády, Cibulády Via Delicia a domácích hamburgerových housek. Skvěle se hodí pro víkendové grilování, nebo když máte chuť na domácí hamburger America stylu s českým twistem. Kachní maso je přitom jedním z nejlepších mas na hamburger, protože je šťavnaté, výrazné a dokonale se doplňuje se sladkokyselou omáčkou.
Počet porcí 4 porce
Čas 60 minut
Náročnost 3/5
Počet porcí: 4
Suroviny
- 1 kachní stehýnko v sádle nebo konzerva trhané kachny
- 4 domácí hamburgerové housky (viz recept níže)
- 4 lžíce Zeleninády
- 4 lžičky Cibulády Via Delicia
Jogurtový dresing na hamburger:
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce brusinkového džemu
- Sůl, pepř, kapka citronové šťávy
Postup přípravy
1
Připravte dresing – smíchejte majonézu, jogurt, brusinkový džem, sůl, pepř a citron. Nechte vychladit v lednici.
2
Opečte kachní maso na pánvi, při zahřívání ho trhejte vidličkou na kousky.
3
Domácí housky rozkrojte a opečte řeznou stranou na sucho na pánvi nebo grilu, dokud nezezlátnou.
4
Na spodní část bulky dejte dresing, maso, Zeleninádu, Cibuládu a přiklopte vrchní částí housky.
Recept na domácí hamburgerové housky
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžíce cukru
- 1 sáček sušeného droždí
- Špetka soli
- Sezam na posypání
Postup přípravy housek
1
Vypracujte hladké těsto ze všech ingrediencí a nechte kynout 1 hodinu.
2
Z těsta vytvarujte bulky, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem.
3
Pečte v troubě na 180 °C přibližně 15 minut dozlatova.
Tip: Pro jemnější chuť přidejte do těsta trochu jogurtu. Vzniknou nadýchané hamburgerové housky vhodné i pro jiné druhy burgerů.