Kachní burger se Zeleninádou a Cibuládou – česká klasika v moderním stylu

¨

Burger s trhaným kachním masem
Kachní burger s domácími houskami, Zeleninádou a Cibuládou
Tento kachní burger recept je ideální kombinací šťavnatého trhaného masa, Zeleninády, Cibulády Via Delicia a domácích hamburgerových housek. Skvěle se hodí pro víkendové grilování, nebo když máte chuť na domácí hamburger America stylu s českým twistem. Kachní maso je přitom jedním z nejlepších mas na hamburger, protože je šťavnaté, výrazné a dokonale se doplňuje se sladkokyselou omáčkou.
Počet porcí 4 porce
Čas 60 minut
Náročnost 3/5
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kachní stehýnko v sádle nebo konzerva trhané kachny
  • 4 domácí hamburgerové housky (viz recept níže)
  • 4 lžíce Zeleninády
  • 4 lžičky Cibulády Via Delicia

Jogurtový dresing na hamburger:

  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce brusinkového džemu
  • Sůl, pepř, kapka citronové šťávy

Postup přípravy

1
Připravte dresing – smíchejte majonézu, jogurt, brusinkový džem, sůl, pepř a citron. Nechte vychladit v lednici.
2
Opečte kachní maso na pánvi, při zahřívání ho trhejte vidličkou na kousky.
3
Domácí housky rozkrojte a opečte řeznou stranou na sucho na pánvi nebo grilu, dokud nezezlátnou.
4
Na spodní část bulky dejte dresing, maso, Zeleninádu, Cibuládu a přiklopte vrchní částí housky.

Recept na domácí hamburgerové housky

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce cukru
  • 1 sáček sušeného droždí
  • Špetka soli
  • Sezam na posypání

Postup přípravy housek

1
Vypracujte hladké těsto ze všech ingrediencí a nechte kynout 1 hodinu.
2
Z těsta vytvarujte bulky, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem.
3
Pečte v troubě na 180 °C přibližně 15 minut dozlatova.
Tip: Pro jemnější chuť přidejte do těsta trochu jogurtu. Vzniknou nadýchané hamburgerové housky vhodné i pro jiné druhy burgerů.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x