
Domácí cibuláda – karamelizovaná cibule jako delikatesa
Domácí cibuláda je delikatesa, kterou si zamilujete. Tento recept na cibulovou marmeládu s karamelizovanou cibulí je ideální k sýrům, masu, burgťrům i zeleninovým sendvičům. Uchovávejte ji ve sklenicích Weck – stylové, praktické a ideální i jako jedlý dárek.
Množství 1 litr
Čas cca 1,5 hodiny
Náročnost 2/5
Množství (l): 1
Suroviny
- 2000 g cibule (nakrájené na proužky)
- 100 ml olivového oleje
- 150 g třtinového cukru
- 1 červený vinný ocet (dle chuti)
- 1 sůl, pepř (dle chuti)
Postup
1
Na oleji smažte cibuli cca hodinu do zkaramelizování a ztmavnéní.
2
Přidejte cukr, sůl, pepř a ocet dle chuti, ještě chvíli povařte.
3
Ještě horkou cibuládu plňte do sklenic Weck, zavíčkujte a zavařte při 80 °C na 20 minut.
Tip: Domácí cibuláda chutná výborně ke grilovaným masům, sýrům, zelenině nebo jako dárek.