Cuketová hořčice – domácí pikantní omáčka ke grilování

Cuketová hořčice recept
Cuketová hořčice – pikantní omáčka ke klobáskám i masu
Hledáte fit recept z cukety, který se dá dlouhodobě uchovat? Tato domácí cuketová hořčice je výborným způsobem, jak zpracovat přerostlé cukety v létě. Připravíte ji jako hustou pikantní omáčku s česnekem a chilli, kterou využijete ke klobáskám, uzenému masu, nebo jako přílohu na grilování. Je to také nečekaný základ pro cuketovou sekanou recept nebo jako dochucení špaget z cukety – rozhodně patří mezi praktické cuketa recepty fitness.
Množství 3 litry
Čas 60 minut
Náročnost 2/5
Množství (v litrech): 3

Suroviny

  • 2500 g cukety (oloupané, bez semínek, nakrájené na kostky)
  • 1 ks velká hlávka česneku (nakrájená na plátky)
  • 50 g cukru
  • 200 ml vinného octa
  • 100 ml oleje (slunečnicový nebo řepkový)
  • 100 g hořčičného semínka
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce kurkumy
  • 1 ks chilli paprička (dle chuti)
  • 150 ml vody

Postup

1
Cuketu podlijte vodou s cukrem, octem a solí a vařte do změknutí.
2
Přidejte olej, koření a česnek, a vše společně provařte, aby se chutě propojily.
3
Pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladka. Vařte ještě několik minut, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
4
Horkou hořčici nalijte do sklenic Weck a sterilujte cca 10 minut při 180 °C.
Tip: Cuketová hořčice je výtečná nejen ke grilovaným klobáskám, ale i jako základ pro cuketovou sekanou nebo ochucení zeleninových špaget z cukety. Zkuste ji i vy – z jednoho cuketa receptu fitness vznikne multifunkční poklad.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x