
Sladkokyselý cuketový relish – ideální ke grilování i do burgerů
Cuketový relish je oblíbený pikantní doplněk k masu, který si zamilujete nejen při grilování. Využijete ho i do hamburgerů, hotdogů nebo na klobásy. Tento sladkokyselý zeleninový relish je typickou relish salsou, která krásně využívá sezónní cuketa listy a přebytky ze zahrady. Navíc ho můžete zavařit do skleniček Weck jako originální jedlý dárek.
Počet porcí 6 skleniček
Čas cca 45 minut + odležení
Náročnost 2/5
Počet skleniček: 6
Suroviny
- 750 g cukety
- 2 velké cibule
- 2 papriky
- 40 g soli
- 280 g cukru
- 300 ml jablečného octa
- 2 lžičky škrobu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička koprového semínka (nemusí být)
- ¼ lžičky čerstvě mletého pepře
Postup
1
Cuketu, cibuli a papriku promíchejte se solí a nechte přes noc v chladu. Následující den dobře slijte přes síto.
2
V hrnci smíchejte ostatní ingredience a přiveďte k varu. Přidejte okapanou zeleninu, znovu přiveďte k varu a pak vařte 10–15 minut.
3
Naplněním do skleniček Weck vytvoříte ideální jedlý dárek. Zavařujte 15 minut při 100 °C.
Tip: Tento relish salsa krásně doplní sýrové mísy, klobásky nebo letní sendviče. Nezapomeňte využít čerstvé cuketa listy z vlastní zahrádky – i ony mají jemnou chuť a jsou skvělé do vaření.