.png)
Panna cotta se špendlíkovým džemem ve sklenici Weck
Italský dezert panna cotta vyniká jednoduchostí a elegancí. Vařená smetana s vanilkou ztuhlá želatinou vytváří jemnou delikatesu, kterou stylově servírujete ve sklenicích Weck. Skvělé zakončení jakéhokoliv menu nebo jedlý dárek.
Počet porcí 6 porcí
Čas 4,5 hodiny (včetně tuhnutí)
Náročnost 2/5
Počet porcí: 6
Suroviny
- 5 plátků želatiny
- 600 ml smetany ke šlehání
- 60 g cukru (raději světlý)
- 1 vanilkový lusk (pouze semínka)
- 1 sklenička špendlíkového džemu Via Delicia
- 1 plátek pomeranče (na ozdobu)
Postup
1
Plátky želatiny namočíme na 5 minut do studené vody.
2
V rendlíku ohřejeme smetanu s cukrem a vanilkou, těsně před varem odstavíme.
3
K želatině přilijeme část teplé smetany, promícháme, vlijeme zpět a metličkou vše spojíme.
4
Rozlijeme do skleniček Weck cca 2 cm pod okraj a necháme minimálně 4 hodiny chladit.
5
Servírujeme ozdobené špendlíkovým džemem a plátkem pomeranče.
Tip: Sklenice Weck usnadní servírování i skladování – stylový a praktický způsob podávání dezertů.