Jahodovo-rebarborový crumble ve sklenici Weck – jednoduchý letní dezert

Jahodový crumble s rebarborou recept
Jahodový crumble s rebarborou ve sklenici – letní dezert ve stylu
Jahodový crumble s rebarborou je lahodný letní dezert, který můžete snadno připravit i servírovat přímo ve sklenicích Weck. Tento rebarborový crumble s jahodami je ideální na piknik, slavnostní stůl nebo jako jedlý dárek. Vyzkoušejte i další crumble recepty ve sklenici a potěšte své hosty neotřelou prezentací.
Počet porcí 4 porce
Čas 45 minut
Náročnost 2/5
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 stonky rebarbory
  • 1 hrnek nakrájených jahod
  • 0.5 hrnku ovesných vloček
  • 0.75 hrnku špaldové mouky
  • 3 lžíce másla
  • 0.5 hrnku cukru krystalu
  • 1 lžíce cukru na posypání

Postup

1
V míse promíchejte rebarboru s jahodami a lžící cukru. Směs rozdělte do sklenic Weck.
2
Smíchejte ovesné vločky, špaldovou mouku, cukr a máslo. Prsty vytvořte drobenku a nasypte ji na ovoce ve sklenicích.
3
Sklenice postavte na plech a pečte při 180 °C asi 45 minut dozlatova.
Tip: Crumble chutná výborně i studený, se zakysanou smetanou nebo vanilkovou zmrzlinou. Vyzkoušejte i varianty s borůvkami, jablky nebo meruňkami.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x