
Jahodový crumble s rebarborou ve sklenici – letní dezert ve stylu
Jahodový crumble s rebarborou je lahodný letní dezert, který můžete snadno připravit i servírovat přímo ve sklenicích Weck. Tento rebarborový crumble s jahodami je ideální na piknik, slavnostní stůl nebo jako jedlý dárek. Vyzkoušejte i další crumble recepty ve sklenici a potěšte své hosty neotřelou prezentací.
Počet porcí 4 porce
Čas 45 minut
Náročnost 2/5
Počet porcí: 4
Suroviny
- 4 stonky rebarbory
- 1 hrnek nakrájených jahod
- 0.5 hrnku ovesných vloček
- 0.75 hrnku špaldové mouky
- 3 lžíce másla
- 0.5 hrnku cukru krystalu
- 1 lžíce cukru na posypání
Postup
1
V míse promíchejte rebarboru s jahodami a lžící cukru. Směs rozdělte do sklenic Weck.
2
Smíchejte ovesné vločky, špaldovou mouku, cukr a máslo. Prsty vytvořte drobenku a nasypte ji na ovoce ve sklenicích.
3
Sklenice postavte na plech a pečte při 180 °C asi 45 minut dozlatova.
Tip: Crumble chutná výborně i studený, se zakysanou smetanou nebo vanilkovou zmrzlinou. Vyzkoušejte i varianty s borůvkami, jablky nebo meruňkami.