
Pečená křepelka na divokém koření – gurmánský zážitek
Hledáte recept na pečenou křepelku, který okouzlí i náročné hosty? Vyzkoušejte křepelku na divokém koření s kombinací slaniny, zeleniny, červeného vína a aromatického koření. Tento luxusní recept na zvěřinu můžete snadno doma zvládnout. A pokud preferujete pohodlí, ochutnejte Pečenou křepelku Via Delicia z naší edice delikates.
Počet porcí 4 porce
Čas cca 90 minut
Náročnost 4/5
Počet porcí: 4
Suroviny
- 4 křepelky
- 8 plátků anglické slaniny
- 50 g anglické slaniny vcelku
- 100 g mrkve
- 50 g celeru
- 50 g petržele
- 100 g cibule
- 200 ml červeného vína
- Divoké koření (pepř, nové koření, bobkový list, jalovec)
- Sůl, případně 50 g vepřového sádla
Postup
1
Očistěte a nasolte křepelky, lehce opepřete a opečte je na sádle nebo tuku ze slaniny.
2
Slaninu nakrájejte na kostičky. Zeleninu připravte na drobno a orestujte na výpeku se slaninou a kořením dozlatova.
3
Zalijte vínem a nechte odpařit polovinu objemu. Vložte křepelky zpět a obalte je plátky slaniny.
4
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 40 minut a pravidelně polévejte výpekem.
Tip: Křepelky lze podávat s pečenými brambory, dýňovým pyré nebo karamelizovanou cibulkou. Pokud se necítíte na přípravu, ochutnejte hotovou křepelku Via Delicia.