Pečená křepelka na divokém koření – gurmánský zážitek

Pečená křepelka recept
Pečená křepelka na divokém koření – gurmánský zážitek
Hledáte recept na pečenou křepelku, který okouzlí i náročné hosty? Vyzkoušejte křepelku na divokém koření s kombinací slaniny, zeleniny, červeného vína a aromatického koření. Tento luxusní recept na zvěřinu můžete snadno doma zvládnout. A pokud preferujete pohodlí, ochutnejte Pečenou křepelku Via Delicia z naší edice delikates.
Počet porcí 4 porce
Čas cca 90 minut
Náročnost 4/5
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 křepelky
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 50 g anglické slaniny vcelku
  • 100 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 50 g petržele
  • 100 g cibule
  • 200 ml červeného vína
  • Divoké koření (pepř, nové koření, bobkový list, jalovec)
  • Sůl, případně 50 g vepřového sádla

Postup

1
Očistěte a nasolte křepelky, lehce opepřete a opečte je na sádle nebo tuku ze slaniny.
2
Slaninu nakrájejte na kostičky. Zeleninu připravte na drobno a orestujte na výpeku se slaninou a kořením dozlatova.
3
Zalijte vínem a nechte odpařit polovinu objemu. Vložte křepelky zpět a obalte je plátky slaniny.
4
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 40 minut a pravidelně polévejte výpekem.
Tip: Křepelky lze podávat s pečenými brambory, dýňovým pyré nebo karamelizovanou cibulkou. Pokud se necítíte na přípravu, ochutnejte hotovou křepelku Via Delicia.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x