Pomazánky z černých oliv – Tapenáda a olivová pasta jako z Provence

Pomazánka z černých oliv
Pomazánky z černých oliv – středomořská inspirace
Překvapte své hosty netradičně! Připravili jsme pro vás dvě varianty výtečných středomořských pomazánek z černých olivklasickou tapenádu a jemnou olivovou pastu. Obě jsou ideální na opečený toust, bagetku či plátky bílého pečiva. Olivy patří mezi zdravé olivy a ve variantě olivy baby care se hodí i do rodinného jídelníčku.
Počet porcí 4 porce
Čas 15 minut
Náročnost 2/5
Počet porcí: 4

Tapenáda z černých oliv

  • 200 g vypeckovaných černých oliv
  • 100 g kaparů
  • 100 g ančoviček v oleji
  • 4 stroužky česneku
  • 250 ml olivového oleje extra virgin
  • šťáva z 1/2 citronu
  • pepř dle chuti
1
Všechny suroviny kromě oleje a citronu nahrubo rozmixujte. Postupně přilévejte olej a citronovou šťávu. Tapenáda má zůstat hrubší a strukturovaná.

Olivová pasta s bylinkami

  • 150 g vypeckovaných černých oliv
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 5 lístků čerstvé šalvěje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce kaparů
  • špetka mletého chilli
  • 100 ml olivového oleje extra virgin
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl, pepř dle chuti
2
Všechny suroviny včetně bylinek nasekejte najemno a rozmixujte. Přilévejte olivový olej, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Jemná pasta s bylinkami je ideální k čerstvému pečivu.
Tip: Pomazánky skladujte ve skleničkách Weck, zalité olivovým olejem. Vydrží déle a stylově se podávají přímo na stole.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x