Rozmarýnová a olivová sůl

Domácí ochucená sůl – rozmarýnová a olivová
Domácí rozmarýnová a olivová sůl – jedlý dárek
Tahle ochucená sůl je skvělý nápad na domácí jedlý dárek. Zvládnete ji i s dětmi a výsledek je voňavý, stylový a praktický. Dvě varianty – rozmarýnová s citronem a pepřem a olivová s česnekem a kapary – vyniknou třeba na steaku, pečených bramborách nebo v těstovinách. Použijte sušený rozmarýn nebo zkuste domácí rozmarýnový olej – oba skvěle doplní každý rozmaryn recept.
Objem 2 skleničky
Čas 20 min + 90 min sušení
Náročnost 2/5
Počet skleniček: 2

Rozmarýnová sůl

  • 10 lžic hrubé mořské soli
  • 6 snítek rozmarýnu (nasekaný)
  • 1 lžíce citronové kůry (bio)
  • 1 lžíce červeného pepře (drcený)

Olivová sůl

  • 10 lžic hrubé mořské soli
  • 8 stroužků česneku
  • 10 oliv (bez pecky, nakrájených)
  • 5 lžiček kaparů (nasekaných)
  • 1 lžička sušeného oregana

Postup – pro obě varianty

1
Suroviny smíchejte a lehce podrtte v hmoždíři.
2
Rozprostřete směs na pečicí papír.
3
Pečte při 70 °C asi 90 minut s pootevřenými dvířky trouby.
4
Během pečení několikrát promněte pro lepší strukturu.
Tip: Uložte sůl do skleniček Weck, přidejte stužku, a máte voňavý dárek. Skladujte v suchu.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x