Recepty léto, Strana 9

Pečené křepelky

CO BUDETE POTŘEBOVAT 4 křepelky 8 plátků anglické slaniny 50g anglické slaniny vcelku 100g mrkve 50g celeru 50g petržele 100g cibule 2 dcl červeného vína Divoké koření celé (6 kuliček černého pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list) 3 kuličky jalovce Sůl, případně 50g vepř. sádla   Už jste někdy připravovali pečenou křepelku? Že ne? Pak si je zkuste koupit, až na ně narazíte v obchodě. Mírně pokročilá kuchařka nebo kuchařík přípravu v kuchyni určitě zvládne.  Křepelky zařazujeme do pernaté zvěře. Ty, které se dají dnes sehnat budou s největší pravděpodobností z farmového chovu, ale alespoň si pochutnáte na pěkně vykrmených, mladých kouscích.  Nemusíte tedy hlídat, zda jste vyndali všechny broky jako u střelených ptáků. Takže ptáčky dobře očistěte vně i uvnitř, odkrojte konce křidélek (ty se rády připalují), případně odkrojte i čouhající zbytek krku.Omyjte, osušte a mírně posolte, na prsou o něco více, je tam největší vrstva ma...

x