Recept na dýňovou polévku v úplně té nejjednodušší podobě, která vás překvapí silnou chutí.
INGREDIENCE NA DÝŇOVOU POLÉVKU:
1 dýně hokaido (asi 1 kg)
1 velká cibule
1 mrkev
3 stroužky česneku
1 smetana na vaření (12%)
olivový olej
1 litr zeleninového vývaru
muškátový oříšek
sůl, pepř
K PODÁVÁNÍ:
dýňový olej (nemusí být)
RECEPT NA DÝŇOVOU POLÉVKU
Dýni hokaido rozpulte a vydlabejte semínka. Oloupejte mrkev a z cibule sloupněte pouze jednu vrstvu slupky, zbytek nechte.
Plech vyložte pečícím papírem a dýni na něj položte řezem dolů. Přidejte podélně rozkrojenou mrkev, cibuli v celku a neoloupaný.
Vše pokapejte olivovým olejem, osolte a dejte nepřikryté péct na 180 °C na cca 30 minut (dýně musí být změknout).
Upečené suroviny přendejte do hrnce, lehce vychladlou cibuli a česnek doloupejte, případně dýni pokrájejte na menší kusy.
Vše rozmixujte, přidejte připravený vývar a krátce provařte.
Nakonec přimíchejte smetanu a podle potřeby dosolte a dopepřete. Na dochucení můžete přidat trochu strouhaného muškátového oříšku.
Při podávání je skvělé dýni pokapat olivovým olejem.
Tip: Dýňovou polévku můžete v lednici několik dní pohodlně uchovat ve sklenicích Weck.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací.