🎁 Trvanlivost našich výrobků je minimálně do 4/2026, skladování do 30°C - nakupujte dárky s předstihem🎄

Co zavařovat v květnu?

kveten inspirace jaro
Květen – čerstvé bylinky, sirupy a první zavařování

Na zahrádce jsme zatím spíš ve fázi vysazování než sklízení, ale v květnu už při pěkném počasí můžete ochutnat první rebarboru, rané saláty, ředkvičky, kopr, jarní cibulku nebo špenát.

Doporučené sklenice Weck

##PRODUCT-WIDGETS-41052##

Bylinky jsou nyní ve své vrcholné formě, proto by byla škoda nevyužít jejich plnou chuť. Co tedy můžeme v květnu zavařovat, marinovat nebo nakládat?

Rebarbora je teď v nejlepší kondici – zkuste si připravit rebarborovou marmeládu nebo výrazné rebarborové čatní, které výborně ladí s tvrdými sýry.

Nezapomeňte ani na domácí sirupy – ten z bezových květů je bezkonkurenční a oblíbený u dětí i dospělých. Kopřivový nebo pampeliškový sirup se hodí na chladné dny, kdy potřebujete posílit imunitu. Vyzkoušet můžete i sirup z výhonků jedlí či smrků v kombinaci s bylinkami – příroda právě teď nabízí to nejléčivější.

Dalším způsobem, jak využít jarní bylinky, je příprava ochucených olejů a octů. Můžete je používat po celý rok. Bylinky jsou skvělé také při nakládání sýrů – zkuste nakládaný kozí sýr s kopřivami, pažitkou a jarní cibulkou.

Nebo využijte malé cibulky a šalotky, které mají právě teď ideální velikost na nakládání do sladkokyselého nálevu. Zbytek úrody si zatím užívejte čerstvý – ředkvičky jsou nejlepší později, když dorostou do větších bulviček.

Vyzkoušejte naše oblíbené delikatesy

##PRODUCT-WIDGETS-40954##

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x