🎁 Trvanlivost našich výrobků je minimálně do 4/2026, skladování do 30°C - nakupujte dárky s předstihem🎄

Masopustní dobroty

masopust slavnosti a dobroty
Masopust a zabijačkové hody

Co všechno jste dříve mohli ochutnat během těchto slavností?

Jakýmsi předělem mezi zimním a jarním časem je období masopustu (na Moravě fašanky). Nastává od Tří králů do Popeleční středy, kdy začíná čtyřicetidenní předvelikonoční půst.

Nejznámější a zároveň nejveselejší jsou poslední dny masopustu, spojené s oslavami, radovánkami a hodováním. Tato nejdelší veselice v roce oslavuje končící zimu a naději na příští úrodu, hojnost a blahobyt. K masopustnímu veselí patří kromě tance a zpěvu, jídlo a pití.

Mezi klasické masopustní pečivo patří smažené koblížky, „boží milosti“ a šišky, většinou doplněné džemy a marmeládami.

Doporučené sklenice Weck

##PRODUCT-WIDGETS-41051##

Doba předcházející masopustu je také tradičním obdobím pro vesnické zabíjačky. Zabíjačky byly v rodinách téměř obřadní záležitostí, díky nim byla pak rodina na delší dobu zásobována masem. Konávaly se za mrazivého počasí, aby zabíjačkové speciality a maso déle vydržely.

Maso se pak zavařovalo, udilo a nakládalo. Vyberte si z naší nabídky masových specialit a vytvořte si doma atmosféru pravé zabijačky – bez nutnosti chladného rána a pašíka na dvorku.

Vyzkoušejte naše oblíbené delikatesy

##PRODUCT-WIDGETS-40954##

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x