Zimní sezóna zavařování

 

 
 
 

Rádi zavařujete a máte pocit, že v zimě "není do čeho píchnout"? Nenechte se mýlit. Pár tipů na zimní zavařování se dočtete v tomto článku.

V zimních měsících totiž můžete zpracovat tuzemské ovoce a zeleninu, které již při delším skladování ztrácí na kondici. Jablka, která začínají být "moučná" a taky na vzhledu už jde poznat, že nejsou nejčerstvější, se skvěle hodí na jablečné pyré nebo jablečná povidla. Mrkněte na náš recept. Z cibule pak můžete připravit úžasnou cibuládu, které oceníte např. k sýrům nebo "jen tak" na chleba.

Tropickému ovoci naopak sezóna vrcholí. Využijte příznivých cen a dobré kvality citrusových plodů a zaexperimentujte si. Co třeba vyzkoušet klasický severoafrický recept na konzervované citrony? I takový jsme pro vás připravili. Milovníky sladkého pak potěší marmelády z pomeranče nebo grepu nebo klasická britská zimní pochoutka - kořeněné pomeranče.


Mezi čím dál více oblíbené delikatesy patří chutney ve svých mnoha různých podobách. Zkuste si zavařit nějakou zimní variantu - jablkové, dýňové, cibulové nebo z exotického ovoce. Chutney se tradičně podává k masům a k sýrům.

Aby vaše zimní zavařeniny také krásně vypadaly, vyzkoušejte osvědčené skleničky "weckovky" z našeho eshopu.

x