🎁 Trvanlivost produktů minimálně do 4/2026 - nakupujte dárky s předstihem🎄

Bylinkové máslo

bylinkove maslo recept
Bylinkové máslo

Bylinkové máslo je skvělý způsob, jak i z obyčejného jídla vykouzlit gurmánský zážitek. Jeho příprava je přitom rychlá a jednoduchá – stačí kvalitní máslo a čerstvé jarní bylinky plné chuti.

Hodí se k pečeným masům, steakům, rybám, bramborám, grilované zelenině nebo jen tak na čerstvé pečivo. Teď na jaře vynikne obzvlášť dobře s jehněčí pečínkou nebo baby kuřátky.

Použijte to, co zrovna roste – medvědí česnek, pažitku, šalvěj, bazalku, oregano, nebo jejich vlastní kombinaci. Chuť můžete doladit česnekem, paprikou, kari nebo houbovým kořením. Fantazii se meze nekladou – a výsledek vás mile překvapí.

Doporučené sklenice Weck

##PRODUCT-WIDGETS-41025##

Počet porcí 4
Čas 15 minut + chlazení
Náročnost 1/5
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 100 g másla
  • 1 hrst čerstvých bylinek dle chuti
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky koření (pepř, houbové apod.)
  • 1 stroužek česneku

Postup

1
Nechte máslo povolit při pokojové teplotě, ideálně několik hodin před přípravou.
2
Smíchejte s nasekanými bylinkami, solí a kořením. Ochutnejte a případně dochuťte podle sebe.
3
Změklé máslo vložte do skleniček a nechte ztuhnout. V lednici vydrží do doby trvanlivosti použitého másla nebo jej můžete zamrazit.

Může se vám hodit

##PRODUCT-WIDGETS-40954##

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

x