Bylinkové máslo
Bylinkové máslo
Bylinkové máslo je skvělý způsob, jak i z obyčejného jídla vykouzlit gurmánský zážitek. Jeho příprava je přitom rychlá a jednoduchá – stačí kvalitní máslo a čerstvé jarní bylinky plné chuti.
Hodí se k pečeným masům, steakům, rybám, bramborám, grilované zelenině nebo jen tak na čerstvé pečivo. Teď na jaře vynikne obzvlášť dobře s jehněčí pečínkou nebo baby kuřátky.
Použijte to, co zrovna roste – medvědí česnek, pažitku, šalvěj, bazalku, oregano, nebo jejich vlastní kombinaci. Chuť můžete doladit česnekem, paprikou, kari nebo houbovým kořením. Fantazii se meze nekladou – a výsledek vás mile překvapí.
##PRODUCT-WIDGETS-41025##
Počet porcí 4
Čas 15 minut + chlazení
Náročnost 1/5
Počet porcí: 4
Ingredience
- 100 g másla
- 1 hrst čerstvých bylinek dle chuti
- 0.5 lžičky soli
- 0.5 lžičky koření (pepř, houbové apod.)
- 1 stroužek česneku
Postup
1
Nechte máslo povolit při pokojové teplotě, ideálně několik hodin před přípravou.
2
Smíchejte s nasekanými bylinkami, solí a kořením. Ochutnejte a případně dochuťte podle sebe.
3
Změklé máslo vložte do skleniček a nechte ztuhnout. V lednici vydrží do doby trvanlivosti použitého másla nebo jej můžete zamrazit.
##PRODUCT-WIDGETS-40954##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář