Bylinkové máslo

Obrázek článku

CO BUDETE POTŘEBOVAT

 

  • máslo
  • čerstvé bylinky (dle chuti) 
  • sůl 
  • koření (pepř, houbové koření)
  • česnek

 

Bylinkové máslo je jednoduchá delikatesa, která posune váš pokrm do gastronomických výšin. Jednoduše ji pak už neodoláte.

Másla jsou výborná k pečeným masům, ke steakům, bramborám, zelenině, rybě nebo jen tak namazaném na čerstvém pečivu. Teď na jaře se skvěle hodí k jehněčím pečínkám nebo k baby kuřátkám.

Využijte sezónních jarních bylinek, které jsou zrovna plné chuti a namixujte si vlastní chuť. My doporučujeme chuťově výrazný medvědí česnek, pažitku, šalvěj, bazalku, oregano nebo jiné. Můžete také přimíchat česnek, papriku, kari nebo houbové koření. Fantazii a chuti se meze nekladou.

A JAK NA TO?

Klasické máslo musíte nechat před zpracováním dobře povolit, vytáhněte jej i několik hodin předem. Smíchejte s nasekanými bylinkami, trochou soli, případně přidejte další koření. Ochutnávejte a dochucujte!

Změklé máslo potom dejte do skleniček a nechte opět ztuhnout. V ledničce vydrží do doby trvanlivosti použitého másla, případně můžete po malých porcích zamrazit.  Aby pak máslo na slavnostní tabuli i krásně vypadalo, použijte skleničky Weck.