Chřestové pomazánky
Chřestové pomazánky
Krátká, ale o to výjimečnější – chřestová sezóna právě začíná. Letos pro vás máme dva jednoduché recepty na chřestové pomazánky, které si zamilujete. Uchované ve skleničkách WECK nejen krásně vypadají, ale můžete je rovnou servírovat jako elegantní a chutné pohoštění.
##PRODUCT-WIDGETS-41025##
Chřestová pomazánka s fetou a cizrnou
Počet porcí: 4
- 200 g chřestu
- 240 g uvařené cizrny
- 1 stroužek česneku
- 80 g sýru feta
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl, pepř dle chuti
Postup
1
Chřest oloupejte a orestujte na pánvi ze všech stran do změknutí.
2
Do mixéru dejte chřest, cizrnu, česnek a fetu, poté rozmixujte dohladka.
3
Přidejte olej a citronovou šťávu, znovu promixujte a dochuťte solí a pepřem.
Chřestová pomazánka s čerstvým sýrem a bylinkami
Počet porcí: 4
- 1 svazek chřestu
- 200 g smetanového sýra
- 100 g tvarohu
- 1 stroužek česneku
- 2 šalotky
- 5 g čerstvého zázvoru
- 1 šálek bylinek (pažitka, petrželka, máta)
- 2 vařená vejce
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř dle chuti
Postup
1
Chřest oloupejte a uvařte do měkka, část rozmixujte do pyré, část nasekejte.
2
V mísce smíchejte tvaroh se sýrem, přidejte chřest, bylinky, česnek, zázvor a vejce.
3
Přidejte olej, osolte, opepřete a promíchejte. Podávejte s pečivem nebo jako náplň do raviol.
##PRODUCT-WIDGETS-40954##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář