🎁 Trvanlivost produktů minimálně do 4/2026 - nakupujte dárky s předstihem🎄

Jahodový džem s vanilkou

jahodovy dzem s vanilkou recept ve sklenici weck
Jahodový džem s vanilkou

Kdo by nemiloval domácí jahodový džem? K čerstvému pečivu a máslu je to nejlepší snídaně na světě. Tento recept doplňuje klasický džem o jemný dotek vanilky, která zvýrazní přirozenou chuť i vůni jahod.

Vanilkové aroma je součástí vůně lesních jahod — společně s jasmínovými tóny a dalšími aromatickými látkami. Právě proto dodá vanilka zahradním jahodám šmrnc lesních jahůdek.

Doporučené sklenice Weck

##PRODUCT-WIDGETS-40088##

Počet 6 sklenic (cca 1500 g)
Čas ~45 min
Náročnost snadné
Množství: 1×

Co budete potřebovat

  • 1000 g jahod
  • 1 vanilkový lusk
  • 10 g pektinu Via Delicia
  • 1 lžíce vody
  • 600 g cukru krupice
  • 125 ml citronové šťávy

Postup

1
Jahody odstopkujte, omyjte a nakrájejte na menší kousky. Dejte do hrnce, přidejte vodu a vařte na mírném plameni asi 15 minut, až se jahody částečně rozvaří.
2
Vanilkový lusk podélně rozřízněte, vyškrábněte dřeň a přidejte ji i s luskem do jahod.
3
Pektin smíchejte s částí cukru a spolu se zbytkem cukru přisypte k jahodám. Přilijte citronovou šťávu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
4
Přiveďte k varu a vařte na mírném plameni 20 minut. Vyjměte vanilkový lusk a horký džem naplňte do čistých skleniček Weck.
5
Džemy bez konzervantů s nižším podílem cukru je vhodné dávat do menších skleniček – rychleji je spotřebujete a navíc jsou roztomilejší 😊.
Může se vám hodit

##PRODUCT-WIDGETS-40954##

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

x