Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Kdo by nemiloval domácí jahodový džem? K čerstvému pečivu a máslu je to nejlepší snídaně na světě. Tento recept doplňuje klasický džem o jemný dotek vanilky, která zvýrazní přirozenou chuť i vůni jahod.
Vanilkové aroma je součástí vůně lesních jahod — společně s jasmínovými tóny a dalšími aromatickými látkami. Právě proto dodá vanilka zahradním jahodám šmrnc lesních jahůdek.
Doporučené sklenice Weck
##PRODUCT-WIDGETS-40088##
Množství: 1×
Co budete potřebovat
- 1000 g jahod
- 1 vanilkový lusk
- 10 g pektinu Via Delicia
- 1 lžíce vody
- 600 g cukru krupice
- 125 ml citronové šťávy
Postup
1
Jahody odstopkujte, omyjte a nakrájejte na menší kousky. Dejte do hrnce, přidejte vodu a vařte na mírném plameni asi 15 minut, až se jahody částečně rozvaří.
2
Vanilkový lusk podélně rozřízněte, vyškrábněte dřeň a přidejte ji i s luskem do jahod.
3
Pektin smíchejte s částí cukru a spolu se zbytkem cukru přisypte k jahodám. Přilijte citronovou šťávu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
4
Přiveďte k varu a vařte na mírném plameni 20 minut. Vyjměte vanilkový lusk a horký džem naplňte do čistých skleniček Weck.
5
Džemy bez konzervantů s nižším podílem cukru je vhodné dávat do menších skleniček – rychleji je spotřebujete a navíc jsou roztomilejší 😊.
##PRODUCT-WIDGETS-40954##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář