Jarní bylinkové pesto
Slovo pesto pochází z italského pestare, tedy tlouci – a právě touto technikou vznikala první pesta v italských domácnostech. V mramorovém hmoždíři, s dřevěnou paličkou, vznikala aromatická bylinková směs, která je dnes symbolem jednoduché a poctivé kuchyně.
##PRODUCT-WIDGETS-41025##
Počet porcí 4
Čas 15 minut
Náročnost nízká
Počet porcí: 4
Ingredience
- velký svazek 1 medvědího česneku
- hrst 1 kešu nebo piniových oříšků
- 3–4 lžíce olivového oleje extra virgin
- 30 g nastrouhaného parmazánu
- sůl dle chuti
Postup
1
Velký svazek medvědího česneku rozmixujte s hrstí kešu nebo piniových oříšků. Během mixování pomalu přilévejte olivový olej.
2
Přidejte nastrouhaný parmazán, dosolte dle chuti a krátce promixujte, aby směs zůstala lehce strukturovaná.
3
Pesto uchovávejte v lednici zalité tenkou vrstvou oleje, kde vydrží několik dnů. Nebo jej rozdělte do malých skleniček a zamrazte.
Vyzkoušejte i jiné varianty – třeba z rukoly, pampeliškových listů nebo mladé roketky. Fantazii se meze nekladou!
Pesta krásně vypadají ve skleničkách Weck – ideální jedlý dárek pro přátele.
##PRODUCT-WIDGETS-40954##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář