🎁 Trvanlivost produktů minimálně do 4/2026 - nakupujte dárky s předstihem🎄

Jarní bylinkové pesto

jarni bylinkove pesto
Jarní bylinkové pesto

Slovo pesto pochází z italského pestare, tedy tlouci – a právě touto technikou vznikala první pesta v italských domácnostech. V mramorovém hmoždíři, s dřevěnou paličkou, vznikala aromatická bylinková směs, která je dnes symbolem jednoduché a poctivé kuchyně.

Doporučené sklenice Weck

##PRODUCT-WIDGETS-41025##

Počet porcí 4
Čas 15 minut
Náročnost nízká
Počet porcí: 4

Ingredience

  • velký svazek 1 medvědího česneku
  • hrst 1 kešu nebo piniových oříšků
  • 34 lžíce olivového oleje extra virgin
  • 30 g nastrouhaného parmazánu
  • sůl dle chuti

Postup

1
Velký svazek medvědího česneku rozmixujte s hrstí kešu nebo piniových oříšků. Během mixování pomalu přilévejte olivový olej.
2
Přidejte nastrouhaný parmazán, dosolte dle chuti a krátce promixujte, aby směs zůstala lehce strukturovaná.
3
Pesto uchovávejte v lednici zalité tenkou vrstvou oleje, kde vydrží několik dnů. Nebo jej rozdělte do malých skleniček a zamrazte.

Vyzkoušejte i jiné varianty – třeba z rukoly, pampeliškových listů nebo mladé roketky. Fantazii se meze nekladou!

Pesta krásně vypadají ve skleničkách Weck – ideální jedlý dárek pro přátele.

Může se vám hodit

##PRODUCT-WIDGETS-40954##

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

x