Marinované mozzarellové kuličky s bazalkou
Marinované mozzarellové kuličky
Tento recept propojuje italskou lehkost s čerstvou chutí jarních bylinek, které dodají mozzarelle svěží šmrnc. Ideální jako lehký studený předkrm nebo antipasti k bílému pečivu a rajčatům.
Použít můžete malé i velké hrudky mozzarelly – menší kuličky ale ve skleničce vypadají efektněji a navíc lépe nasají chuť bylinek. Servírujte přímo ze skleniček jako elegantní pohoštění nebo součást jarního pikniku.
##PRODUCT-WIDGETS-41025##
Počet porcí 4
Čas 10 minut
Náročnost 1/5
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
- 10 g nastrouhané citronové kůry
- 5 lístků čerstvé bazalky, lehce natrhaných
- olivový olej extra virgin dle potřeby
Postup
1
V hlubší míse smíchejte všechny ingredience kromě oleje a naskládejte do skleniček těsně vedle sebe.
2
Zalijte olivovým olejem tak, aby byl sýr zcela ponořen.
3
Nechte marinovat minimálně hodinu – v lednici vydrží až tři dny. Servírujte ve skleničkách Weck.
##PRODUCT-WIDGETS-40954##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář