Marinované mozzarellové kuličky s bazalkou

marinované mozzarela kuličky

CO BUDETE POTŘEBOVAT
  • 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
  • 10 g nastrouhané citrónové kůry (nejlépe z citrónu v bio kvalitě)
  • 5 lístků čerstvé bazalky, lehce natrhaných
  • olivový olej extra virgin

 

Tento recept v sobě snoubí italskou lehkost a čerstvou chuť bylinek, která se k jaru skvěle hodí.

V receptu můžete využít malé i velké hrudky mozzarelly. Ty malé vypadají ve skleničkách efektněji a také více nasají chuť bylinek. Můžete je pak přímo servírovat jako lehký studený předkrm (antipasti) s čerstvými rajčaty a světlým pečivem.

V hlubší míse smíchejte opatrně všechny ingredience kromě oleje a naskládejte do skleniček těsně vedle sebe.  Zalijte olejem tak, aby byl sýr zcela ponořen v oleji.

Nechte marinovat minimálně hodinu, případně jej uložte do ledničky a spotřebujte do tří dnů.  Pokud použijete malé skleničky Weck, můžete v nich tento výborný předkrm i servírovat.