Nakládaná vařená vajíčka
Nakládaná vajíčka s jarními bylinkami
Donesli vaši koledníci tolik vařených vajec, že už nevíte, co s nimi? Pokud už máte dost vajíčkových pomazánek a chlebů s vajíčkem, máme pro vás inspiraci ze zahraničí – nakládaná vejce.
V Anglii nebo v zámoří jde o oblíbenou hospodskou specialitu k pivu. Nakládaná vejce chutnají skvěle samotná, ale i jako příloha k listovým a zeleninovým salátům. Vyzkoušejte variantu s chilli nebo v nálevu z červené řepy pro krásnou barvu a výraznou chuť.
Na nakládání doporučujeme použít velké sklenice WECK, ve kterých vajíčka nejen dobře vypadají, ale i vydrží déle.
##PRODUCT-WIDGETS-41025##
Počet porcí: 5
Co budete potřebovat:
- 5 vařených vajec
- 2 hrsti jarních bylinek (např. pažitka, petržel, kerblík)
- 250 ml vody
- 1 lžíce cukru
- 100 ml balzamikového octa
- sůl a pepř dle chuti
Postup přípravy:
1
Bylinky nasekejte nadrobno a smíchejte s vodou, octem, cukrem, solí a pepřem. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
2
Vajíčka oloupejte, naskládejte do čisté sklenice a zalijte připraveným lákem.
3
Sklenici uzavřete a uložte do lednice. Nechte minimálně tři dny uležet, poté můžete ochutnávat.
##PRODUCT-WIDGETS-40954##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář