🎁 Trvanlivost našich výrobků je minimálně do 4/2026, skladování do 30°C - nakupujte dárky s předstihem🎄

Nakládaná vařená vajíčka

nakladana vajicka recept
Nakládaná vajíčka s jarními bylinkami

Donesli vaši koledníci tolik vařených vajec, že už nevíte, co s nimi? Pokud už máte dost vajíčkových pomazánek a chlebů s vajíčkem, máme pro vás inspiraci ze zahraničí – nakládaná vejce.

V Anglii nebo v zámoří jde o oblíbenou hospodskou specialitu k pivu. Nakládaná vejce chutnají skvěle samotná, ale i jako příloha k listovým a zeleninovým salátům. Vyzkoušejte variantu s chilli nebo v nálevu z červené řepy pro krásnou barvu a výraznou chuť.

Na nakládání doporučujeme použít velké sklenice WECK, ve kterých vajíčka nejen dobře vypadají, ale i vydrží déle.

Doporučené sklenice Weck

##PRODUCT-WIDGETS-41025##

Počet porcí
5
Čas
15 minut + 3 dny zrání
Náročnost
snadné
Počet porcí: 5

Co budete potřebovat:

  • 5 vařených vajec
  • 2 hrsti jarních bylinek (např. pažitka, petržel, kerblík)
  • 250 ml vody
  • 1 lžíce cukru
  • 100 ml balzamikového octa
  • sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy:

1
Bylinky nasekejte nadrobno a smíchejte s vodou, octem, cukrem, solí a pepřem. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
2
Vajíčka oloupejte, naskládejte do čisté sklenice a zalijte připraveným lákem.
3
Sklenici uzavřete a uložte do lednice. Nechte minimálně tři dny uležet, poté můžete ochutnávat.

Může se vám hodit

##PRODUCT-WIDGETS-40954##

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x