Pampeliškový med
Pampeliškový med s bylinkami
Samozřejmě nejde o pravý včelí med, ale o tradiční recept našich babiček – hustý sirup z přírodních surovin, který se používal hlavně při nachlazení, rýmě a kašli. Skvěle se hodí do čaje nebo jen tak namazat na chleba, když je potřeba povzbudit imunitu a zahřát zevnitř.
##PRODUCT-WIDGETS-41025##
Počet porcí: 6
Co budete potřebovat:
- 300 g plně rozvitých pampeliškových květů
- 50 g aromatických bylinek (máta, meduňka, levandule)
- 2 citrony (nejlépe v biokvalitě)
- 1200 ml vody
- 1000 g cukru (světlý nebo tmavý podle chuti a barvy)
Postup přípravy:
1
Bylinky a pampelišky zalijte 1,2 litru vody a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut.
2
Přidejte nakrájené citrony a nechte 24 hodin louhovat.
3
Směs přeceďte přes jemné plátýnko, dobře vymačkejte a do tekutiny přidejte cukr.
4
Přiveďte k varu a vařte na mírném plameni přibližně 3 hodiny, dokud sirup nezhoustne do konzistence medu.
5
Plňte do čistých skleniček Weck, zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru. Nechte vychladnout.
##PRODUCT-WIDGETS-40954##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář