Pesto z jarních bylinek
Poměry surovin si v tomto receptu snadno upravíte podle toho, jaké bylinky a kolik jich právě najdete. Základ pest vždy tvoří bylinky, olej a ořechy. K těm našim doporučujeme použít tuzemské panenské oleje – slunečnicový nebo řepkový – a například vlašské nebo lískové ořechy.
Vše jednoduše rozmixujte tyčovým mixérem, osolte, případně přidejte trochu česneku. Na okamžitou spotřebu můžete přimíchat strouhaný parmazán. Pokud ale chcete pesto uchovat delší dobu, sýr vynechte a povrch ve skleničce zalijte horkým olejem, který směs konzervuje.
Skvělé k těstovinám, do salátů, k polévkám, grilované zelenině i masu. A ve skleničce WECK poslouží jako voňavý, ručně vyrobený dárek plný jarní síly.
##PRODUCT-WIDGETS-41025##
Co budete potřebovat:
- 100 g čerstvých bylinek (např. medvědí česnek, petržel, pažitka, kopr)
- 80 g ořechů (vlašské, lískové nebo směs)
- 150 ml oleje (slunečnicový, řepkový nebo olivový)
- 1 stroužek česneku
- sůl podle chuti
- volitelně parmazán pro čerstvou verzi
Postup přípravy:
##PRODUCT-WIDGETS-40954##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.