Posilovač imunity

Silná imunita je klíčová pro udržení dobrého zdraví, zejména v obdobích zvýšeného výskytu nachlazení. Přírodní prostředky, jako jsou fermentované potraviny a protizánětlivé suroviny, mohou proto být vhodným doplňkem stravy. Skvělou volnou je právě zázvor s fenyklem fermentovaný v medu. Kombinace využívá protizánětlivé a antibakteriální účinkyzázvoru a fenyklu, fermentace zvyšující jejich biologickou dostupnost a medu, který je nejen antibakteriální, ale navíc funguje jako přírodní konzervant a sladidlo.

recept fermentovaný Zázvor a fenykl v medu

Zázvor a fenykl fermentovaný v medu

Fermentace v kombinaci s medem a zázvorem dokáže zázraky. Tento jednoduchý elixír zdraví zvládne připravit opravdu každý. Takže vzhůru do toho.

Ingredience na fermentovaný zázvor v medu

  • 60 g čerstvého fenyklu
  • 50 g čerstvého zázvoru
  • 350 g domácího tekutého medu (malá sklenička)

##PRODUCT-WIDGETS-35488##

Recept na fermentovaný zázvor v medu

  1. Fenykl a zázvor opláchněte teplou vodou a osušte.
  2. Fenykl očistěte, odřízněte listy a cibulku nakrájejte na jemné kostičky.
  3. Oloupaný zázvor nakrájejte nadrobno nebo na tenké plátky.
  4. Nakrájené plody rozdělte do dvou sklenic o objemu cca 0,5 litru – skvěle se hodí sklenice Weck Tulipán o objemu 580 ml.
  5. Sklenice naplňte medem a od okraje nechte alespoň 2 cm. Opatrně promíchejte, aby med nezašpinil okraj sklenice.
  6. Každou sklenici uzavřete skleněným víčkem, zavařovacím kroužkem a zavařovacími svorkami.
  7. Nechte fermentovat při pokojové teplotě cca jeden týden (ve sklenici by se měli začít tvořit bublinky). Poté sklenice přesuňte na tmavé a chladné místo, ideální je sklep nebo spíž.
  8. Po třech týdnech zeleninu přecedíme a posilující sirup slijeme do čisté láhve a uložíme ho v ledničce.

Fermentovaný zázvorový med je po vyluhování velmi dobře stravitelný a můžete ho používat při bolestech v krku, chrapotu nebo jako podporu imunity. Může ho přidat do čajů, ovocných šťáv nebo mlsat jen tak na lžičce.

x