🎁 Trvanlivost produktů minimálně do 4/2026 - nakupujte dárky s předstihem🎄

Rebarborový sirup

rebarborovy sirup recept
Rebarborový sirup

Přestože ji většina z nás vnímá jako ovoce, rebarbora je botanicky zelenina. Díky své sladkokyselé chuti výborně vynikne v koláčích, marmeládách i čatní. Roste téměř bez péče, a proto nechybí na mnoha českých zahrádkách – nás kuchaře ale zajímá hlavně růžový řapík, nikoli listy.

Sklízejte ji ideálně do konce června, kdy jsou stonky ještě mladé a křehké. A proč ji zařadit do jídelníčku? Obsahuje více vápníku než mléko.

Připravili jsme pro vás recept na rebarborový sirup, který vás překvapí svou osvěžující, lehce pikantní chutí – skvělý do limonád nebo jako doplněk k dezertům s čerstvým ovocem.

Doporučené sklenice Weck

##PRODUCT-WIDGETS-41025##

Počet porcí
4
Čas
45 minut
Náročnost
snadné
Počet porcí: 4

Co budete potřebovat:

  • 1000 g rebarbory
  • 1000 g cukru
  • 500 ml vody
  • 125 ml citrónové šťávy

Postup přípravy:

1
Omytou rebarboru nakrájíme na malé kousky, podlijeme vodou a šťávou z citrónu. Dáme vařit, dokud není rozvařená na kaši.
2
Kaši přepasírujeme přes jemné sítko, přidáme cukr a krátce povaříme, dokud nevznikne sirupová konzistence.
3
Hotový sirup plníme do vysokých karaf Weck – máme tak krásný dárek nebo dekoraci. Skladujeme v ledničce nebo chladné spíži.
4
Sirup se skvěle hodí do domácích limonád nebo klasických šťáv pro osvěžení v horkých dnech.

Může se vám hodit

##PRODUCT-WIDGETS-40954##

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

x