Přestože ji většina z nás vnímá jako ovoce, rebarbora je botanicky zelenina. Díky své sladkokyselé chuti výborně vynikne v koláčích, marmeládách i čatní. Roste téměř bez péče, a proto nechybí na mnoha českých zahrádkách – nás kuchaře ale zajímá hlavně růžový řapík, nikoli listy.
Sklízejte ji ideálně do konce června, kdy jsou stonky ještě mladé a křehké. A proč ji zařadit do jídelníčku? Obsahuje více vápníku než mléko.
Připravili jsme pro vás recept na rebarborový sirup, který vás překvapí svou osvěžující, lehce pikantní chutí – skvělý do limonád nebo jako doplněk k dezertům s čerstvým ovocem.
##PRODUCT-WIDGETS-41025##
Co budete potřebovat:
- 1000 g rebarbory
- 1000 g cukru
- 500 ml vody
- 125 ml citrónové šťávy
Postup přípravy:
##PRODUCT-WIDGETS-40954##