Smrkový med

Smrkový med ze smrkových výhonků
Po náročné zimě je potřeba doplnit vitamín C, to věděly už naše babičky... Podívejte se na náš recept na med ze smrkových výhonků, který si zamilujete.
Množství 2 litry
Čas 90 minut
Náročnost 1/5
Suroviny
- 1,5 kg smrkových výhonků
- 1,5 kg cukru
- 1,5 l vody
- 3 ks citrony nejlépe v biokvalitě, nakrájené na kolečka
Postup přípravy:
1
Smrkové výhonky opláchneme, dáme do velkého hrnce spolu s citrónovými kolečky, zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou 20–30 minut. Necháme 24 hodin louhovat.
2
Druhý den přecedíme přes síto a dobře vymačkáme veškerou šťávu z citrónů i výhonků.
3
Přidáme cukr a pomalu bez pokličky vaříme, dokud tekutina nezhoustne do požadované konzistence medu (asi hodinu).
4
Ještě horký med plníme do zavařovacích skleniček, skvěle se bude vyjímat v buclatých sklenicích Weck, otočíme dnem vzhůru a necháme dalších 24 hodin vychladnout. Pro uchování mimo lednici je potřeba sklenice zavařit na 80°C na 30 minut.
5
Hotový med můžete použít na čaj, pečení nebo jako domácí lék na nachlazení.
Tip: Získejte tento poklad bez práce. I my jsme se inspirovali léčivými tradicemi a v naší nabídce naleznete Sirup ze smrkových výhonků a také výborný džem ze smrkových výhonků.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář