Smrkový med
Smrkový med ze smrkových výhonků
Po dlouhé zimě je potřeba doplnit vitamín C – to věděly už naše babičky. Vyzkoušejte náš recept na domácí med ze smrkových výhonků, který si zamilujete nejen pro jeho příjemně pryskyřičnou chuť, ale i pro blahodárné účinky při nachlazení. Skvělý jako přírodní sirup, do čaje i jen tak na lžičku.
Doporučené sklenice Weck
##PRODUCT-WIDGETS-40607##
Přepočet porcí: 1×
Co budete potřebovat
- 1500 g smrkových výhonků
- 1500 g cukru
- 1500 ml vody
- 3 citrony v bio kvalitě nakrájené na kolečka
Postup přípravy
1
Smrkové výhonky opláchněte, vložte do velkého hrnce spolu s citronovými kolečky, zalijte vodou a vařte pod pokličkou 20–30 minut. Nechte 24 hodin louhovat.
2
Druhý den směs přeceďte přes síto a dobře vymačkejte veškerou šťávu z výhonků i citronů.
3
Přidejte cukr a bez pokličky pomalu vařte, dokud tekutina nezhoustne na konzistenci medu (asi hodinu).
4
Ještě horký med naplňte do buclatých sklenic Weck, otočte dnem vzhůru a nechte 24 hodin vychladnout. Pro delší trvanlivost zavařte na 80 °C po dobu 30 minut.
5
Hotový med můžete použít na čaj, pečení nebo jako domácí lék na nachlazení.
Tip: Nemáte čas na sběr výhonků? Vyzkoušejte náš Sirup ze smrkových výhonků nebo džem ze smrkových výhonků – hotové poklady přírody.
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40954##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář