Vajíčková pomazánka
Vajíčkové pomazánky – 3 skvělé varianty
Velikonoce, jaro a vejce patří neodmyslitelně k sobě. Hodit se vám tedy budou tipy na výborné vajíčkové pomazánky, které si můžete dopřávat na snídani i pohostit velikonoční návštěvu.
Na stůl je můžete servírovat přímo ve skleničkách Weck – s mašličkou v jarních barvách vytvoří krásnou stylovou dekoraci.
My se přimlouváme za vajíčka domácí nebo z volných výběhů. Čím nižší číslo v kódu na skořápce, tím lépe se slepice měla (0 – bio, 1 – volný výběh). Vejce nikdy nemyjte, abyste neporušili jejich přirozenou ochranu.
Čerstvost snadno poznáte – čerstvá vejce klesnou ke dnu vody, starší zůstávají nahoře.
##PRODUCT-WIDGETS-41025##
Klasická vajíčková pomazánka
Počet porcí: 10
- 8 uvařených vajec
- 2 lžíce majonézy
- 200 g žervé
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl podle chuti
- řeřicha nebo pažitka na ozdobení
1
Vychladlá vejce oloupejte a nakrájejte nadrobno.
2
Přidejte žervé, majonézu, hořčici a sůl. Promíchejte do hladka.
3
Podávejte ozdobené řeřichou nebo pažitkou.
Italská vajíčková pomazánka
Počet porcí: 10
- 8 uvařených vajec
- 200 g čerstvého sýra (např. lučina)
- 1 lžíce kaparů
- 2 sardelové filátky
- čerstvá bazalka na ozdobení
1
Vejce oloupejte a nakrájejte nadrobno.
2
Přidejte sýr, kapary, sardelky a promíchejte.
3
Podle chuti dosolte a ozdobte čerstvou bazalkou.
Vajíčková pomazánka s klobáskou
Počet porcí: 6
- 1 papriková klobása
- 4 uvařená vejce
- 100 g tvrdého sýra
- 2 jarní cibulky
- 2 lžíce pomazánkového másla
1
Klobásku, vejce a cibulku nakrájejte nadrobno.
2
Přidejte nastrouhaný sýr a pomazánkové máslo, zamíchejte.
3
Podávejte s chlebem, topinkou nebo ve skleničkách Weck.
##PRODUCT-WIDGETS-40954##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář