🎁 Trvanlivost našich výrobků je minimálně do 4/2026, skladování do 30°C - nakupujte dárky s předstihem🎄

Vajíčková pomazánka

vajickova pomazanka recept
Vajíčkové pomazánky – 3 skvělé varianty

Velikonoce, jaro a vejce patří neodmyslitelně k sobě. Hodit se vám tedy budou tipy na výborné vajíčkové pomazánky, které si můžete dopřávat na snídani i pohostit velikonoční návštěvu.

Na stůl je můžete servírovat přímo ve skleničkách Weck – s mašličkou v jarních barvách vytvoří krásnou stylovou dekoraci.

My se přimlouváme za vajíčka domácí nebo z volných výběhů. Čím nižší číslo v kódu na skořápce, tím lépe se slepice měla (0 – bio, 1 – volný výběh). Vejce nikdy nemyjte, abyste neporušili jejich přirozenou ochranu.

Čerstvost snadno poznáte – čerstvá vejce klesnou ke dnu vody, starší zůstávají nahoře.

Doporučené sklenice Weck

##PRODUCT-WIDGETS-41025##

Klasická vajíčková pomazánka

Počet porcí: 10
  • 8 uvařených vajec
  • 2 lžíce majonézy
  • 200 g žervé
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl podle chuti
  • řeřicha nebo pažitka na ozdobení
1
Vychladlá vejce oloupejte a nakrájejte nadrobno.
2
Přidejte žervé, majonézu, hořčici a sůl. Promíchejte do hladka.
3
Podávejte ozdobené řeřichou nebo pažitkou.

Italská vajíčková pomazánka

Počet porcí: 10
  • 8 uvařených vajec
  • 200 g čerstvého sýra (např. lučina)
  • 1 lžíce kaparů
  • 2 sardelové filátky
  • čerstvá bazalka na ozdobení
1
Vejce oloupejte a nakrájejte nadrobno.
2
Přidejte sýr, kapary, sardelky a promíchejte.
3
Podle chuti dosolte a ozdobte čerstvou bazalkou.

Vajíčková pomazánka s klobáskou

Počet porcí: 6
  • 1 papriková klobása
  • 4 uvařená vejce
  • 100 g tvrdého sýra
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce pomazánkového másla
1
Klobásku, vejce a cibulku nakrájejte nadrobno.
2
Přidejte nastrouhaný sýr a pomazánkové máslo, zamíchejte.
3
Podávejte s chlebem, topinkou nebo ve skleničkách Weck.

Může se vám hodit

##PRODUCT-WIDGETS-40954##

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x