Cuketová "hořčice"

Obrázek článku

CO BUDETE POTŘEBOVAT

Na cca 3 litry omáčky

  • 2,5 kg cukety (bez semínek, oloupané)
  • 1 velká hlávka česneku
  • 50 g cukru
  • 200 ml vinného octa
  • 100 ml oleje (slunečnicový, řepkový)
  • 100 g hořčičného semínka
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce kurkumy
  • chilli paprička dle chuti
  • 150 ml l vody

 

Nevíte, co s přerostlou cuketou? Naše cuketová zavařovací krasojízda pokračuje, nyní v podobě “hořčice”. Má trochu řidší konzistenci, jde spíše o hustou omáčku, která je úžasná do hot dogů, ke klobáskám nebo k uzenému masu.

Oloupanou cuketu nakrájíme na kostky a ve velkém hrnci podlijeme vodou smíchanou s cukrem, solí a octem. Vaříme do změknutí. Potom přidáme olej, koření a česnek nakrájený na menší kousky. Necháme ještě chvíli probublávat, aby se chutě propojily. Rozmixujeme do hladka a vaříme až do požadované hustoty

Plníme do čistých, suchých skleniček Weck a sterilujeme cca 10 minut na 180 stupňů. Zavařovat nemusíme celou dávku, část můžeme nechat v chladničce, tam nám vydrží zhruba měsíc.

Nebo darujeme všem milovníkům hořčice k masu.

x