Cuketová "hořčice"

Obrázek článku

CO BUDETE POTŘEBOVAT

Na cca 3 litry omáčky

  • 2,5 kg cukety (bez semínek, oloupané)
  • 1 velká hlávka česneku
  • 50 g cukru
  • 200 ml vinného octa
  • 100 ml oleje (slunečnicový, řepkový)
  • 100 g hořčičného semínka
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce kurkumy
  • chilli paprička dle chuti
  • 150 ml l vody

 

Nevíte, co s přerostlou cuketou? Naše cuketová zavařovací krasojízda pokračuje, nyní v podobě “hořčice”. Má trochu řidší konzistenci, jde spíše o hustou omáčku, která je úžasná do hot dogů, ke klobáskám nebo k uzenému masu.

Oloupanou cuketu nakrájíme na kostky a ve velkém hrnci podlijeme vodou smíchanou s cukrem, solí a octem. Vaříme do změknutí. Potom přidáme olej, koření a česnek nakrájený na menší kousky. Necháme ještě chvíli probublávat, aby se chutě propojily. Rozmixujeme do hladka a vaříme až do požadované hustoty

Plníme do čistých, suchých skleniček Weck a sterilujeme cca 10 minut na 180 stupňů. Zavařovat nemusíme celou dávku, část můžeme nechat v chladničce, tam nám vydrží zhruba měsíc.

Nebo darujeme všem milovníkům hořčice k masu.

x

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení