Nestíháte připravit mleté maso na burgery, ale chcete si dopřát gurmánský zážitek? Mějte ve spíži připravené našem masové konzervy, které se lze výhodně použít jako trhané maso do burgerů a vykouzlit dokonalou pochoutku. My vám přínášíme recept na burger v klasické české variaci - kachna se zelím. 1 kachní stehýnka 4 ks pečiva (v tomto případě se hodí klasické bulky z bílého pečiva nebo bagely)1 Zelenináda Omáčka:2 lžíce majonézy2 lžíce brusinkového džemu sůl, pepř Ingredience na omáčku smícháme v misce a necháme chvíli odpočinout. Rozžhavíme grilovací kámen a ohřejeme na něm kachní maso. Už při opékání ho můžete trhat vidličkou. Díky sádlu, ve kterém jsou stehna upečená, není již třeba přidávat další tuk. Přibližně tři minuty před tím, než bude maso hotové, podélně rozřízneme pečivo a opečeme ho řezem dolů na nepřímém plameni. Opečenou spodní část bulky natřeme omáčkou, položíme na ní porci kachního masa a pokapeme ještě trochou omáčky. Obložíme zeleninádou a završíme vrchní částí bulky. &...
Recepty léto
CO BUDETE POTŘEBOVAT 2 kg rajčat (nejlépe přezrálých, chuťově výrazných) 4 střední jablka (ideální jsou letní světlá jablka) 150 g cukru 1 dcl octu 1 lžíce celého pepře 1 lžíce soli 1 lžička celého nového koření 8 hřebíčků 4 bobkové listy Rajčatová sezóna je i ve znamení zavařování. Kromě našich oblíbených pečených rajčat nebo rajčat zavařených ve vlastní šťávě patří mezi naši "klasiku" domácí kečup. Je oblíbený hlavně u dětí a my máme jistotu, že víme z jakých surovin byl vyroben, bez chemie a z krásných voňavých rajčat. Pokud chcete kečup opravdu dokonalý, doporučujeme nemixovat, ale pouze pasírovat. Rajčatům vyřežeme “bubáky” a nakrájíme na čtvrtiny. Jablka a feferonky nakrájíme na menší kousky. Vše smícháme ve velkém hrnci s ostatními ingrediencemi a přivedeme k varu. Poté necháme dusit přibližně jednu hodinu a občas promícháme. Obsah by se měl zredukovat přibližně na polovinu. Poté přepasírujeme přes jemné síto...
CO BUDETE POTŘEBOVAT 3 kg višní (s peckou, se stopkou) 1litr vodky 1kg cukru krystalu hrst rozinek plátky kůry z 1 pomeranče (nejlépe v bio kvalitě) - doporučujeme oškrábat škrabkou na brambory 6 hřebíčků 1 svitek skořice Ověřený recept po babičce na voňavý “holčičí” likér griotku koluje už po všech kamarádkách. Jeho vyvážená chuť a nádherná rubínová barva totiž nadchne každou návštěvu, která si ihned žádá recept. Nyní tedy putuje i k vám - určitě stojí za to ho vyzkoušet. Nachystáme si nádobu o objemu minimálně 5 litrů. Višně omyjeme a necháme okapat, poté je nasypeme do připravené sklenice. Zasypeme kořením, kůrou a cukrem. Zalijeme alkoholem a pořádně uzavřeme. Višně by měly být zcela ponořeny. Necháme na slunném místě cca 2-3 měsíce fermentovat, jednou za čas promícháme. Poté slijeme, naložené višně si můžeme uchovat jako ozdobu koktejlů nebo zmrzlinových pohárů. Pokud likér slijete do krásné skleničky Weck, máte tak o...
CO BUDETE POTŘEBOVAT 1 kg třešní 1 litr vody 30-35 dkg cukru Třešňová nadúroda přímo volá po zavaření. Vyzkoušejte tu největší klasiku - kompotované třešně. Uvidíte, že do oblíbené bublaniny není lepšího ovoce. Hlavně pokud zavaříte tmavé vyzrálé třešně nazývané srdcovky. Vodu s cukrem svaříme a necháme vychládnout. Omyté třešně naskládáme do dobře vymytých sklenic Weck. Zalijeme vlažným cukrovým roztokem. Zavařujeme 25 minut při 85°C. Další, rychlejší variantou je zasypat třešně ve sklenici 1-2 lžící cukru a potom zalít převařenou vodou. Opět zavařit 25 minut při 85°C....
CO BUDETE POTŘEBOVAT 500g vypeckovaných třešní 50 g másla 60 g ovesných vloček (lehce rozmixovaných) 50 h hladké mouky 60 g třtinového cukru Je tady naše nejoblíbenější část roku. Dlouhé dny, vlahé večery, zpěv ptáků a hlavně první úroda na našich zahrádkách. Tento červen je ve znamení třešní - stromy jsou obsypané a tak nás čeká třešňová sezóna se vším všudy. Až se dostatečně nabažíte čerstvých třešní, upečete bezpočet bublanin, zavaříte marmelády, džemy, chutney nebo třešňový kompot, určitě vyzkoušejte i náš recept na třešňový crumble (neboli “krambl”). Třešně, kromě své výjimečné chuti, obsahují velké množství minerálů a vitamínů - jód, hořčík, zinek, vápník a vitamíny C, E a B. Účinně pomáhají při zánětech, paradentóze a artritidě. My na crumble používáme skleničky Weck, které jako jedny z mála vydrží tak vysoké teploty. Dezert v nich nejen připravíme a upečeme, ale i servírujeme. Jejich design je na...