Domácí rosol z červeného rybízu – klasika bez kompromisů

Rosol z červeného rybízu – domácí čirá delikatesa
Domácí rosol z červeného rybízu je lahodná čirá pochoutka s bohatou barvou, kterou využijete nejen jako rybízový džem, ale i ke sladkému i slanému servírování – hodí se k masům, sýrům i do lineckého cukroví. Zkuste si připravit červený rybízový rosol podle našeho osvědčeného receptu.
Hotový rosol naplňte do Weck sklenic.
##PRODUCT-WIDGETS-38622##
Množství 5 skleniček
Čas cca 3 hodiny
Náročnost 3/5
Počet skleniček: 5
Suroviny
- 1500 g červeného rybízu (otrhaný, omytý)
- 750 g cukru krupice
Tipy na kombinace s našimi produkty
- Paštika z divočáka na červeném víně – masové tóny a vínová hloubka podtrhnou kyselý rybízový rosol
Jelení paštika s brusinkami – jemná zvěřina s ovocným nádechem krásně ladí s červeným rybízem
Cibulové chutney – karamelizovaná cibule vytvoří pikantně-sladký základ pod želé
Postup
1
Rybíz vložte do velkého hrnce, podlijte trochou vody a přiveďte k varu.2
Přisypte trochu cukru a promíchejte, přiklopte poklicí a vařte na mírném ohni, dokud ovoce nezměkne a nepustí šťávu.3
Směs zchlaďte a přeceďte přes plátýnko v cedníku. Nechte odkapat 2–3 hodiny bez mačkání (kvůli čirosti rosolu).4
Šťávu vraťte do čistého hrnce, přidejte zbytek cukru a vařte, dokud nezačne rosolovatět. Hustotu otestujte kapkou na talířek.5
Plňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.##PRODUCT-WIDGETS-38627##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář