Domácí pečená povidla

Domácí povidla v té nejčistší podobě – bez jablek, bez míchání, jen z voňavých švestek pomalu pečených v troubě s trochou koření.
Výsledkem je hustá, tmavá a dokonale švestková dobrota, která patří k tradičnímu podzimnímu zavařování. Skvělá na pečivo, do koláčů i jako základ podzimních dezertů.
##PRODUCT-WIDGETS-40082##
Proč péct povidla v troubě
Tradičně se povidla vařila velmi pomalu i několik dnů v kotli nebo na okraji plotny. Pokud ale potřebujete zpracovat menší množství švestek, je pečení povidel v troubě mnohem jednodušší a bezpracné.
Švestky se při pečení krásně zkoncentrují, získají plnou chuť a navíc odpadá nutnost neustálého míchání. Výsledek? Hustá, tmavá a dokonale švestková povidla, ideální pro podzimní zavařování.
Ingredience
- 1 kg vypeckovaných švestek
- 1 lžička koření (badyán, mletá skořice, hřebíček)
- volitelně: trocha rumu nebo slivovice na dochucení
##PRODUCT-WIDGETS-40090##
Recept na pečená povidla
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.