🎁Naše produkty mají trvanlivost minimálně do 4/2026. Dárky můžete vybírat s předstihem – bez spěchu, bez starostí.🎄

Domácí pečená povidla

Pečená švestková povidla v troubě – domácí recept
Pečená povidla ze švestek (z trouby)

Domácí povidla v té nejčistší podobě – bez jablek, bez míchání, jen z voňavých švestek pomalu pečených v troubě s trochou koření.

Výsledkem je hustá, tmavá a dokonale švestková dobrota, která patří k tradičnímu podzimnímu zavařování. Skvělá na pečivo, do koláčů i jako základ podzimních dezertů.

Doporučené sklenice Weck

 ##PRODUCT-WIDGETS-40082##

Proč péct povidla v troubě

Tradičně se povidla vařila velmi pomalu i několik dnů v kotli nebo na okraji plotny. Pokud ale potřebujete zpracovat menší množství švestek, je pečení povidel v troubě mnohem jednodušší a bezpracné.

Švestky se při pečení krásně zkoncentrují, získají plnou chuť a navíc odpadá nutnost neustálého míchání. Výsledek? Hustá, tmavá a dokonale švestková povidla, ideální pro podzimní zavařování.

Výnos cca 3 sklenice (370–500 ml)
Čas 10 min příprava + 5 h pečení + 30 min zavaření
Náročnost snadné

Ingredience

Počet sklenic: 3
  • 1 kg vypeckovaných švestek
  • 1 lžička koření (badyán, mletá skořice, hřebíček)
  • volitelně: trocha rumu nebo slivovice na dochucení
Může se vám hodit

 ##PRODUCT-WIDGETS-40090##

Recept na pečená povidla

1
Vypeckované švestky rozložte do pekáče vyloženého pečicím papírem.
2
Promíchejte s kořením. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte cca 5 hodin. NEMÍCHEJTE — nechte švestky zkaramelizovat a zhoustnout.
3
Můžete pečení přerušit a dokončit následující den. Hotová povidla jsou hutná a táhlá.
4
Ještě horká plňte do sterilních sklenic. Navrch lze přidat lžičku rumu/slivovice. Uzavřete a zavařujte 30 min při 90 °C.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x