Francouzský jablečný koláč

Jablečný koláč k podzimu neodmyslitelně patří. Tenhle recept z křehkého těsta se šťavnatými jablky a jemnou meruňkovou glazurou je jednoduchý na přípravu, ale má maximální efekt – provoní kuchyni skořicí a na stole vypadá skvostně.
Skvělý tip na podzimní dezert k odpolední kávě nebo sladkou tečku po nedělním obědě.
Proč vyzkoušet tenhle jablečný koláč
Univerzální křehké těsto bez cukru se hodí na sladké i slané koláče, takže recept využijete více způsoby. V této variantě dominují šťavnatá jablka, která zvlhčí korpus, a jemný meruňkový džem, jenž na závěr vytvoří lesklou glazuru.
Výsledkem je jednoduchý, ale efektní podzimní koláč, který voní skořicí a potěší na každém stole.
Ingredience na křehké těsto
- 100 g změklého másla
- 100 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 1 žloutek
- špetka soli
- 4–6 lžiček vody (dle potřeby)
Ingredience na jablečnou náplň
- 5 jablek (oloupaná, bez jádřince, na tenké plátky)
- 3 lžíce cukru
- 3 lžíce meruňkového džemu
- 50 g másla (na plátky)
- 2 lžíce pálenky (slivovice/meruňka)
##PRODUCT-WIDGETS-40090##
Recept na jablečný koláč
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.