Hodové koláče

Křehké máslové koláčky s povidlovou náplní a křupavou drobenkou patří k neodmyslitelným specialitám českých posvícení. Jemné těsto provoněné skořicí a citronovou kůrou se dokonale snoubí se sladkými povidly a vytváří lahodnou kombinaci chutí.
Tyto koláčky jsou ideální na podzimní slavnosti, k odpolední kávě i jako sladká tečka po svátečním menu.
Koláče na hody i posvícení
Tradiční hodové a posvícenské koláče mají spoustu podob – od velkých valašských frgálů, přes malé vdolečky až po skládance s náplní ukrytou pod těstem. Naše oblíbená verze je s povidly, ale skvěle chutnají i s tvarohem, mákem nebo ořechy.
Tyto koláče jsou neodmyslitelnou součástí podzimních slavností a hodů, provoní celou kuchyni a potěší každého strávníka.
Ingredience
- 500 g mouky (polohrubá + menší část hladké)
- 120 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 0,5 lžičky soli
- 0,5 hrnku mléka
- 25 g kvasnic
- 2 žloutky
- 1 vejce
- 125 g másla (část lze nahradit kvalitním sádlem)
- kůra z 0,5 citronu (jemně strouhaná)
- trochu nastrouhaného muškátového oříšku
- drobenka: hrubá mouka, máslo, cukr krystal (podle chuti)
Náplň
##PRODUCT-WIDGETS-40090##
Recept na hodové koláče
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.