Kysané zelí ve sklenici

Kvašené neboli kysané zelí patří k základům zimní kuchyně díky vysokému obsahu vitamínu C a probiotik. Pokud nemáte prostor na velký zelňák, můžete si snadno připravit domácí kysané zelí ve sklenici WECK.
Postup je jednoduchý: nakrouhané zelí osolíte, okmínujete a pořádně promačkáte, aby pustilo šťávu. Pak ho natlačíte do sklenic, zatížíte a necháte při pokojové teplotě kvasit několik dní. Důležité je, aby zelí zůstalo pod hladinou vlastní šťávy – jen tak se správně zakvasí a neztratí svou krásnou barvu.
Výsledek? Křupavé, osvěžující a zdravé kysané zelí, které si můžete užívat celou zimu. Skvěle chutná samotné, jako příloha k masu nebo v tradičních českých jídlech.
##PRODUCT-WIDGETS-40078##
Ingredience na kvašené zelí
- 1 hlávka bílého zelí
- 1 lžíce soli
- kmín podle chuti
- mrkev, cibule, česnek nebo ředkev (volitelné)
##PRODUCT-WIDGETS-40079##
Recept na kvašené zelí
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.