🎁Naše produkty mají trvanlivost minimálně do 4/2026. Dárky můžete vybírat s předstihem – bez spěchu, bez starostí.🎄

Kysané zelí ve sklenici

Kvašené zelí
Kvašené zelí ve sklenici

Kvašené neboli kysané zelí patří k základům zimní kuchyně díky vysokému obsahu vitamínu C a probiotik. Pokud nemáte prostor na velký zelňák, můžete si snadno připravit domácí kysané zelí ve sklenici WECK.

Postup je jednoduchý: nakrouhané zelí osolíte, okmínujete a pořádně promačkáte, aby pustilo šťávu. Pak ho natlačíte do sklenic, zatížíte a necháte při pokojové teplotě kvasit několik dní. Důležité je, aby zelí zůstalo pod hladinou vlastní šťávy – jen tak se správně zakvasí a neztratí svou krásnou barvu.

Výsledek? Křupavé, osvěžující a zdravé kysané zelí, které si můžete užívat celou zimu. Skvěle chutná samotné, jako příloha k masu nebo v tradičních českých jídlech.

Doporučené sklenice Weck

##PRODUCT-WIDGETS-40078## 

Počet porcí cca 3 sklenice (700 ml)
Čas 40 minut + 3–21 dní kvašení
Náročnost 2/5
Počet sklenic: 3

Ingredience na kvašené zelí

  • 1 hlávka bílého zelí
  • 1 lžíce soli
  • kmín podle chuti
  • mrkev, cibule, česnek nebo ředkev (volitelné)
Může se vám hodit

##PRODUCT-WIDGETS-40079## 

Recept na kvašené zelí

1
Zelí očistěte od vrchních listů, rozpulte a vykrojte košťál. Nakrouhejte na jemné nudličky, osolte, okmínujte a důkladně promíchejte.
2
Pěchujte rukou, vařečkou nebo paličkou, dokud nezačne pouštět šťávu a zesvětlí barvu.
3
Napěchujte do sklenic Weck, zatěžkejte víčkem a zajistěte, aby bylo zelí ponořené pod šťávou.
4
Nechte stát při pokojové teplotě 3 dny až 3 týdny. Poté skladujte v chladu.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x