🎁 Trvanlivost produktů minimálně do 4/2026 - nakupujte dárky s předstihem🎄

Chutney z červené řepy

Repne chutney z cervene repy s balzamikem horcicnymi seminky a pektinem – Via Delicia ve skle Weck
Řepné chutney (sladkokyselé)

Červená řepa zažívá zasloužený návrat na výsluní – tahle dříve opomíjená kořenová zelenina se dnes právem stává hvězdou moderní kuchyně.

A není divu. Červená řepa je nabitá vitamíny, minerály a antioxidanty, které podporují detoxikaci organismu, činnost mozku, trávení a podle výzkumů i prevenci některých typů rakoviny.

Připravili jsme pro vás recept na řepné chutney – skvěle vynikne v zapečených sendvičích, panini nebo wrapech. Sladkokyselá chuť s kořeněným podtónem z něj dělá výborný doplněk k sýrům i masu.

Doporučené sklenice Weck

 ##PRODUCT-WIDGETS-40586##

Počet porcí 1 dávka (cca 1200 g)
Čas ~60 min
Náročnost snadné
Počet porcí: 1 dávka

Co budete potřebovat

  • 1000 g červené řepy (oloupaná, nahrubo nastrouhaná)
  • 30 g hořčičných semínek
  • 110 g třtinového cukru
  • 15 g soli
  • 83 ml bílého vinného octa
  • 62 ml octu balsamico
  • 8 g česneku (nadrobno)
  • 0,5 g sušeného tymiánu
  • 250 ml vody
  • 12 g cukru + 10 g pektinu

Postup

1
Vše kromě směsi 12 g cukru + 10 g pektinu dejte do hrnce, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte, dokud řepa zcela nezměkne (~30 min).
2
Vmíchejte směs cukr + pektin, krátce provařte a nechte zhoustnout.
3
Dochucujte: podle potřeby přidejte trochu vody, případně dolaďte sladkokyselost (kapka balsamica nebo cukru navíc).
4
Plňte do skleniček Weck a zavařujte 15–20 min na 100 °C.
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40886##

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

x