Chutney z červené řepy
Řepné chutney (sladkokyselé)
Červená řepa zažívá zasloužený návrat na výsluní – tahle dříve opomíjená kořenová zelenina se dnes právem stává hvězdou moderní kuchyně.
A není divu. Červená řepa je nabitá vitamíny, minerály a antioxidanty, které podporují detoxikaci organismu, činnost mozku, trávení a podle výzkumů i prevenci některých typů rakoviny.
Připravili jsme pro vás recept na řepné chutney – skvěle vynikne v zapečených sendvičích, panini nebo wrapech. Sladkokyselá chuť s kořeněným podtónem z něj dělá výborný doplněk k sýrům i masu.
##PRODUCT-WIDGETS-40586##
Počet porcí: 1 dávka
Co budete potřebovat
- 1000 g červené řepy (oloupaná, nahrubo nastrouhaná)
- 30 g hořčičných semínek
- 110 g třtinového cukru
- 15 g soli
- 83 ml bílého vinného octa
- 62 ml octu balsamico
- 8 g česneku (nadrobno)
- 0,5 g sušeného tymiánu
- 250 ml vody
- 12 g cukru + 10 g pektinu
Postup
1
Vše kromě směsi 12 g cukru + 10 g pektinu dejte do hrnce, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte, dokud řepa zcela nezměkne (~30 min).
2
Vmíchejte směs cukr + pektin, krátce provařte a nechte zhoustnout.
3
Dochucujte: podle potřeby přidejte trochu vody, případně dolaďte sladkokyselost (kapka balsamica nebo cukru navíc).
4
Plňte do skleniček Weck a zavařujte 15–20 min na 100 °C.
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40886##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář