Domácí kandovaný zázvor
Kandovaný zázvor v sirupu
Zázvor patří mezi nejstarší a nejuniverzálnější koření světa. Využívá se čerstvý, sušený i nakládaný – v kuchyni má široké uplatnění od sladkostí až po pikantní jídla.
Nejsilnější chuť má čerstvý oddenek, který se skvěle hodí k masu, zelenině nebo do asijských receptů. Sušený mletý zázvor má jemnější chuť a používá se do perníků, polévek či směsí koření, jako je kari nebo garam masala. Nakládaný zázvor najdete hlavně u suši nebo ve sladkokyselých pokrmech.
Počet porcí: – porcí
Co budete potřebovat
- 750 g čerstvého zázvoru (oloupaný, na malé kostičky)
- 600 g krupicového cukru (dělí se do 3 dávek)
- 250 ml kukuřičného sirupu
- 120 g bio citronu (na tenké plátky)
- 500 ml vody (na zalití na začátku; dle potřeby)
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40861##
Postup
1
Citron omyjte a nakrájejte na plátky (odstraňte jadérka). Zázvor oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Zázvor nasypte do hrnce, zasypte 200 g cukru, zalijte vodou tak, aby byl ponořený, míchejte, dokud se cukr nerozpustí, zakryjte a nechte přes noc odležet.
2
Druhý den přiveďte k varu a vařte 15 minut zvolna. Přidejte citron a kukuřičný sirup, vařte dalších 15 minut. Zakryjte a znovu nechte přes noc odležet.
3
Třetí den přiveďte k varu, přidejte druhou třetinu cukru (200 g) a 30 minut zvolna probublávejte. Rozpusťte zbývajících 200 g cukru, stáhněte z ohně, zakryjte a nechte opět přes noc odpočinout.
4
Poslední den zázvor v sirupu prohřejte a ihned plňte do horkých skleniček Weck. Uzavřete a skladujte v chladné spíži.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář