Domácí zabijačkový guláš na pivu

Pečený vepřový guláš
Není nad poctivý guláš z čerstvého masa a vnitřností – a to i ve vepřové verzi. Jako u každého guláše platí, že nejlépe chutná až druhý den, kdy se chutě krásně propojí. Otázkou ale zůstává, jestli do té doby vůbec vydrží. Skvělý je totiž hned po uvaření.
Abychom ušetřili čas i práci, připravujeme tento guláš pomalu a bez hlídání – pečeme ho v troubě, kde se maso krásně rozpadne a omáčka zůstane šťavnatá a plná chuti.
##PRODUCT-WIDGETS-40581##
Počet porcí: 6 sklenic
Co budete potřebovat
- 400 g vepřového masa (ideálně plece)
- 400 g vepřových vnitřností (játra, ledvinky, srdce)
- 3 velké cibule
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžíce majoránky
- 1 stroužek česneku (nakrájený na kousky)
- drcený kmín, sůl a mletý pepř
- vývar a pivo na podlévání
- nakrájená cibule a chleba k podávání
Postup
1
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky. Vnitřnosti očistěte, odblaněte a nakrájejte na nudličky.
2
V pekáči vhodném do trouby rozehřejte sádlo. Osmahněte cibuli dozlatova, přidejte maso, vnitřnosti a kmín. Nechte maso zatáhnout.
3
Ke konci restování přidejte česnek, nechte rozvonět, poprašte paprikou, promíchejte a podlijte pivem a vývarem. Osolte, opepřete, zakryjte a dejte do trouby.
4
Pečte na 160 °C asi 2 hodiny, podle potřeby podlévejte. Nakonec dochuťte majoránkou a podávejte s cibulí a čerstvým chlebem.
5
Pokud chcete guláš uchovat, naplňte sklenice Weck, uzavřete a zavařujte při 95 °C 60 minut. Po vychladnutí druhý den zopakujte. V lednici vydrží až 3 týdny.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář